İstanbul'a 2 şehir ormanı kuruluyor

İstanbul'a 2 şehir ormanı kuruluyor

YAŞAM Haberleri

Avrupa yakasına Alibeyköy Barajı çevresinde 5 bin 200 dekarlık, Anadolu yakasına da Elmalı Gölü çevresinde 8 bin 780 dekarlık ormanlar kuruluyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da yıl sonuna kadar toplam 5 milyon adet fidan dikileceğini açıkladı. Vatandaşların aileleriyle birlikte tabiatla iç içe olabilecekleri alanlar tesis etmek için yurt genelinde başlatılan şehir ormanları projesiyle İstanbul'a 2 yeni şehir ormanı kurulacağını belirten Eroğlu, "Avrupa yakasında Alibeyköy Barajı çevresinde 5 bin 200 dekar alana sahip Dünya Ormanı'nı kuruyoruz. Anadolu yakasında da Elmalı Gölü çevresindeki 8 bin 780 dekar alanda Asya Ormanı kurulması çalışmalarımız devam ediyor" dedi. İstanbul'a 2003'ten bugüne kadar toplam 11 milyon 970 bin fidan dikildiğini hatırlatan Eroğlu, şehir ormanları hakkında da bilgi verdi. Eroğlu, projeyle 2 adet şehir ormanı kurulacağını belirterek, "Bu şehir ormanlannın gayesi insanımızı modem şehir hayatının yoğun stresinden anndırmak, insanımızda çevre şuuru ve tabiat sevgisini canlandırmak, tarih şuurunu ve medeniyetimize aidiyet hislerini güçlendirmektir." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...