Merkel'in güvendiği bakanların hepsi istifa etti

/ Kaynak: CHA
Merkel'in güvendiği bakanların hepsi istifa etti

DÜNYA Haberleri  / CHA

Almanya Başkanı Merkel'in 'güvendiği' bakanların hepsi şimdiye kadar istifa etmiş durumda.

Almanya'da Federal Kabine'nin herhangi bir üyesiyle ilgili tartışmalar başladığında 'Başbakan Angela Merkel'in tam güvenine sahip' açıklaması dikkatlerden kaçmıyor. Başkan Merkel'in 'güvendiği' bakanların hepsi şimdiye kadar istifa etmiş durumda. Kunduz'da sivil vatandaşların bombalanmasından dolayı eleştirilere maruz kaldığı dönemde Savunma Bakanı olan Franz Josef Jung, Merkel'in tam güvenine sahipti. Jung, Federal Çalışma Bakanı ile 27 Kasım 2009'da bu olaydan dolayı istifa etti. Savunma Bakanı olan Karl Theodor zu Guttenberg de doktora tezindeki intihal suçlamalarından dolayı 'güven' sahibiydi. Guttenberg 1 Mart 2011'de siyasetten çekildi. İsmi "Hıristiyan Demokratik Birlik partisinin bir sonraki başkanı" olarak anılan Christian Wulff, tanıdıklarından düşük faizle kredi aldığı yöndeki suçlamalarıyla karşılaştığı süreçte Merkel'in 'tam güvenine' sahipti. Wulff, 17 Şubat 2012'de 'cumhurbaşkanı' unvanından vazgeçti. Kuzey Ren Vestfalya'da 2012 seçimlerini kaybeden Çevre Bakanı Norbert Röttgen hakkında 'tam güven' açıklaması gelmedi. Merkel'in 'işini takip eden' olarak sıfatlandırılan Röttgen kendisi istifa etmek istemeyince, 16 Mayıs 2012'de istifa ettirildi.

Merkel'in kabinesinde son istifa eden bakan ise Annette Schavan. Guttenberg kadar bariz bir şekilde intihal ettiği iddia edilmezse de doktora tezinden dolayı eleştirilere maruz kalan Federal Eğitim Bakanı, arkadaşı Merkel'in 'tam güvenine' sahipti. Schavan, bu 'güvenin' dile getirilmesinden 3 gün sonra 9 Şubat 2013'de istifa etti.

Şimdiki Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ise insansız hava aracı Euro Hawk'dan dolayı eleştirilerin hedefinde. De Maiziere, 'istifa etmeye gerekçe yok' sözleriyle kendini savundu. Ancak Bakan de Maiziere hakkında da 22 Mayıs 2013'de 'Merkel'in tam desteğine sahip' açıklaması gelmişti.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...