Faiz lobisi 400 milyar yüzünden çıldırdı

Faiz lobisi 400 milyar yüzünden çıldırdı

GÜNDEM Haberleri

'Eskisi gibi yüzde 90 borç stoğu olsaydı, 720 milyar TL'lik devlet tahvili borç stoğu olmuş olacaktı. Yani 400 milyar faizciye değil millete gitti.'

MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, faiz lobisininbankaların haksız gelir kalemleriyle ilgili düzenlemenin yanısıra içki reklamlarının yasaklanması ile de çıldırdığını, halkın bu kesimin bu kararlar sonucu sokaklara döküldüğünü söyledi. Bolat şöyle konuştu: "Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti tarihin en başarılı olduğu aydı. 135 milyar dolarlık ihaleler için halkın cebinden kuruş çıkmamış. nbsp; Türkiye'de 10 yıl önce bütçe harcamalarının yüzde 43'ü faize giderken şu anda bu rakam yüzde 13. Milli gelirimiz 780 milyar TL, eski Türkiye olsaydı yüzde 90'ı borç stoku olsaydı, 720 milyar TL'lik devlet tahvili borç stoku olmuş olacaktı. Bugün bu rakam 330 milyar TL. Yani 400 milyar, faizcinin nbsp; değil milletin cebine girdi. Rahatsızlık veren bu. Şimdi şirketi bankası olan herkes çalışmak ve rekabet etmek zorunda."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...