Apple iOS 7 tüm özellikleri

Apple iOS 7 tüm özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın yeni ürünlerinin tanıtıldığı WWDC etkinliğinde yeni sürüm işletim sistemi iOS 7 yer aldı.

Apple baş tasarımcısı Jony Ive, nbsp;daha önce hiçbir sürümde olmayan köklü değişikliklerin uygulandığından bahsetti. Yeni uygulama ikonlarıyla beraber menü renklerinin seçilebiliyor olması, farklı kullanıcı kitlelerinin beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. nbsp;2.boyuttan 3D'ye adım atan iOS 7, grafik işlemcisi ve ekran teknolojisi aynı olan iOS 6 yüklü modele göre renk olarak daha canlı, gerçekçi ve akıcı. Bu duruma en çok sevinecek kitle elbette ki iPhone 4 sahipleri. Düşük işlemci hızıyla dikkat çeken model, bu güncellemeyle 4S keyfi sunacak gibi duruyor. iPhone modelinin kaç olursa olsun, motosiklet ve otomobillerin vazgeçilmez özelliği kuşkusuz Navigasyon özelliği. Çeşitli stant veya aparatlarla sabitlenen iPhone'lar, yeni işletim sistemiyle artık daha kararlı, daha sade ve daha kolay. Apple nbsp;iOS 7 ile uygulamalar otomatik olarak güncellenecek. Apple ürünleri, yenilenen işletim sistemi iOS 7'yle beraber gelen resmi bir radyo uygulaması kazanacak. iTunes Radio uygulamasının, Mac ve Apple TV ile entegre olarak çalışacağı biliniyor. iOS 7 ile birlikte gelen yeni bir özellik de Control Center. Temel ayarlamaların Ayarlar menüsüne girilmeye gerek kalmadan açılır bir panelle kontrol edilmesine olanak sağlayan, kolay kontrol merkezi.

Notifications Center, yenilenen iOS 7 işletim sistemiyle kullanıcılarına, daha pratik anlaşılır ve sade bir bildirim paneli sunuyor. iOS 7'de artık uygulama güncellemeleri gibi bildirimler yerine yalnızca gelen uyarılar gösterilecek.

Yenilenen işletim sistemindeki radikal değişiklikler arasında en dikkat çeken özelliklerden biri de, kamera performansı. Çekim özellikleri ve hızı açısından büyük bir değişiklik göstereceğinden bahsedilen iOS 7, kısa bir süre daha dijital kamera taşımaya gerek bırakmayacak gibi görünüyor. Uzun zamandır bir düzenleme yapılmayan hatta 4 sürümdür ellerin bile değmediği Fotoğraflar, Film Rulosu'ndan başlanarak büyük bir düzenleme ve yenilenme geçirdi. Artık fotoğrafları istediğiniz gibi gruplayabilir ve sıraya koyabileceksiniz.

iOS 7'de artık herhangi bir şeyi paylaşmak için AirDrop özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bluetooth'u aratmayacak yeni özellik sayesinde Fotoğraf, Video, Mesaj ya da Rehber paylaşımları sorunsuzca yapılabiliecek. iOS 7'niin bugünden itibaren beta sürümü yayında olacak, önceki sürümlerde de olduğu gibi tam sürümün Ekim ayında kullanıcıya sunulması bekleniyor. iOS 7, iPhone 4/4S/5, iPod Touch 16/32 GB, iPad 2, iPad Retina ve iPad Mini'de kullanılabilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...