Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Servet Tazegül, 'Anneme söz verdim'

Servet Tazegül, 'Anneme söz verdim'

SPOR Haberleri

Tazegül, 'Salona adımın verilmesi benim için büyük bir onur. Bütün bunları annemin görmesini isterdim. En azından ona olan sözümü yerine getiriyorum' dedi.

Akdeniz Oyunları yaklaşıyor. 24 ülkeden 2 binin üze-rinde sporcunun yarışacağı Mersin'deki 17. Akdeniz Oyunları yarı olimpiyat sayılıyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda iki sporcu ile kürsüye çıkan Tekvando FederasyonuBaşkanı Metin Şahin ve dünyanın bir numarası Servet Tazegül ile konuştuk. nbsp;Olimpiyatların en başarılı Federasyon Başkanı Şahin, her zaman olduğu gibi sporcularına güveniyordu. Önceki gün çok kısa bir sürede bitirilen onlarca tesisin açılışını Servet Tazegül Spor Salonu'nda, genç Olimpiyat Şampiyonu Tazegül'ü de yanına alarak yapmıştı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Ve adını verdiği 463 günde biten salonda söz almıştı şampiyondan Başbakan Erdoğan, "Senden daha birçok Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz" diye. Ve genç şampiyon da "Söz Başbakanım" diye kararlılığını belirtmişti. Oyunlara yaklaşık 10 gün kaldı ve olimpiyat şampiyonumuz da 3. gününde tatamiye çıkacak. Servet Tazegül'le, form durumunu, Mersin'deki rakiplerini konuştuk. İşte anlattıkları:"BEN İYİ İSEM, SORUN YOK"
"Bilindiği gibi Olimpiyatlardan sonra uzun süre Almanya'da kaldım. Ve idmanlarımı hiç aksatmadım. Her an bir şampiyona olacakmış gibi kendimi hazır tuttum. Akdeniz Oyunları'na Avrupa'dan, özellikle de İspanya, İtalya ve Fransa gibi ülkelerden ciddi rakiplerim var. Şu anda tıpkı Londra'da olduğum gibi formdayım ve kendime güvenim tam. Rakibin durumu ne olursa olsun, her maç mutlaka bir risk taşır. Zayıf olsun, güçlü olsun bütün rakiplerime karşı en üst düzeyde hazırlanıyorum. Rakiplerimi küçümsememeyi değerli hocam Ali Şahin'den öğrendim. Sayın Başkanım Metin Şahin'in de bende emeği çok. Onları hiçbir zaman mahcup etmem... "
"BANA?DOPİNG?OLDU"
"Biliyorsunuz, Mersin'deki 7500 kişilik salona 'Servet Tazegül Spor Salonu' adı kondu. Bu benim için son derece gurur verici bir olay. Keşke annem hayatta olsaydı da, bütün bunları görebilseydi. Ancak ben her tatamiye çıkışımda annemin dualarını hatırlıyor ve ona göre konsantre oluyorum. Oyunlarda ve daha sonraki Dünya ve Olimpiyat'larda Başbakanımıza madalya sözü verdim. 2016 ve inşallah İstanbul'da yapılacak olan 2020 Olimpiyatları'nda yine zirvede olacağım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Üstelik kendi ülkemde, kendi seyircim önünde ve belki de kendi adımın verildiği salonda mücadele edeceğim. Bu bana artı güç ve motivasyon verecek..."

ŞAHİN:?HEPSİ nbsp;MADALYA ADAYI

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Akdeniz Oyunları için üstlendiği Mersin'de adeta sporcularıyla yatıp, sporcularla kalkıyor. Onlara gözü gibi bakan ve ihtiyaçlarını anında gideren başarılı Başkan Şahin, "Biliyorsunuz, 2012 Londra Olimpiyatları'nda çıtayı oldukça yükselttik. Ancak Sayın Başbakanımızın ve Spor Bakanımızın bizlere gösterdiği teveccüh, son derece modern bir salona Servet'in adının verilmesi tüm tekvando camiasını mutlu etmiş, bizlere ayrı bir motivasyon kazandırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kendi ülkemizde 2. defa düzenlenen Akdeniz Oyunları bizim için çok önemlidir. Kaldı ki, burada da çok güçlü rakiplerimiz var. Tekvando sporunda her rakibin belli bir riski var. Küçük bir dalgınlıkta puan verebilirsiniz. Her zaman dikkatli, her zaman çevik ve atak olmak durumundasınız. Ben bu konuda başta Servet'imiz olmak üzere tüm sporcularıma güveniyorum. Burada da destan yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kürek derece yapacak
Akdeniz Oyunları'na 6 sporcuyla katılacaklarını belirten Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, "Oyunlara üç gün kala Adana'da toplanacağız. Sporcularımızdan iyi dereceler bekliyoruz" diye konuştu. Akdeniz Oyunları'nda kürekte Türkiye'yi Muhammet Canşi, Selahattin Gürsoy, Hüseyin Kandemir, Mustafa Barbaros Gözütok, Enes Kuşku ve Bayram Sönmez temsil edecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...