Ailesi katledilen 6 yetim Suriyeliye Türkiye kucak açtı

/ Kaynak: AA
Ailesi katledilen 6 yetim Suriyeliye Türkiye kucak açtı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kardeş, ölen anne ve babalarının fotoğraflarıyla teselli olmaya çalışıyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan 6 kardeş, ölen anne ve babalarının fotoğraflarıyla teselli olmaya çalışıyor. Halep'teki saldırılarda anne ve babalarını kaybeden, en küçüğü 4 yaşında olan Musa kardeşler, ablaları Meryem Musa (15) ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli hayırseverin kiraladığı evde yaşıyor. nbsp;Babaları camiden çıkarken öldürülen, başka saldırıda yaralanan anneleri tedavi edilemediği için vefat eden 6 çocuk, Suriyi'de yakınları olmadığı için Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı. Kardeşlerine sahip çıkan Meryem Musa, Suriye'de bir çok çocuğun benzer dramı yaşadığını söyledi. nbsp;Halep'teki bombardımandan İdlib'e kaçtıklarını ifade eden Musa, "Burada güvende olacağımızı düşünüyorduk. Annemizi tedavi ettiremediğimiz için kaybettik. Babamız da sabah namazına gittiğinde Esed'e bağlı birliklerin saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Babamın öldürüldüğü günü asla unutamıyorum. Her yerden silah sesleri geliyordu, kardeşlerimi evde bırakarak babama bakmak için dışarı çıktım. Silah sesleri arasında camiye kadar gittiğimde yerde yatan birçok insan gördüm ve maalesef onlar arasında babam da vardı. O günü ömrüm boyunca unutamam" diye konuştu.
-Kardeşlerim anne ve babamı soruyor"-
Annesinin ardından babasını da kaybedince 5 kardeşiyle ortada kaldıklarını anlatan Musa, "Reyhanlı'da Suriyeli hayırseverlerin yardımıyla tek odalı bir ev kiraladık. Burada silah seslerinden uzakta huzur içeresinde uyuyoruz ancak en küçüğü 4 yaşındaki kardeşlerim anne ve babamı soruyor, onlara bir şey söyleyemiyorum. Kardeşlerim ve ben, anne ve babamızın geride kalan fotoğraflarıyla avunmaya çalışıyoruz" dedi.
Ömer Musa da (14) anne ve babasını çok özlediğini, her gün onlar için dua ederek uyuduğunu kaydetti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...