Başbakan Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Gezi Parkı açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmasına Gezi Parkı olaylarıyla başladı

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satış başları; nbsp;"Son iki haftadır Türkiye başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir değişik şehirlerimizde çok farklı boyutlarda katmanlarda bir kısım gösterilere sahne oldu.

Taksim'in yayalaştırma projesi kapsamında, Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın sökülmesi ve taşınmasında başlayan gösteriler amaç değiştirerek ilk çıktığı andan çok daha farklı bir noktaya ulaştı
Bu süreçte tekrarladığım bir hususu vurgulamakta fayda görüyorum. Ak Parti olarak hadiseleri okumak analiz etmek iyi değerlendirmek konusunda her zaman çok büyük hassasiyet içinde olduk.
Gerek sandık sonuçlarını, anket sonuçlarını doğru nbsp;okuyarak bugünlere ulaştık. Şuraya dikkatinizi çekiyorum. Sandıktan çıkan sonuçlar tartışmasız zaferi işaret ettiğinde kendimizi mağrurların yerine değil kaybetmişlerin yerine koyduk. nbsp;

2009 mahalli seçimlerinde olduğu gibi sandıktan çıkan sonuçlar zafere işaret etse, netice istediğimiz gibi olmadığında süreci en küçük detayına kadar analiz ettik. Nerede yanlış yaptığımızı tüm boyutlarıyla değerlendirdik. 12 Haziran seçim sonrasında seçim sonuçlarını analiz ettik. Bize oy vermeyen kitleyi de anlamaya çalıştık. Sadece sandık sonuçları değil her toplumsal olaya böyle bir hassasiyetle yaklaştık.
Terör meselesine böyle bir hassasiyetle yaklaştık. Farklı etnik grupların, inanç grupların meselesine böyle bir hassasiyetle yaklaştık. Biliyorduk ki biz şu anda devlet yöneticisi olarak mal güvenliğini can güvenliğini nesil güvenliğini inanç güvenliğini sağlamak durumundayız. Bunlar bizim asli görevlerimizdir.
Cumhuriyet mitinglerini dahi hedefini gayesini bildiğimiz halde acaba göremediğimiz farklı bir boyutu var mı diyerek dikkatli şekilde değerlendirdik. Biz farklı toplum kesimleriyle inatlaşan bir parti olmadık.

Yüzde 50'nin oyuyla da iktidara gelmiş olsak kendimizi yüzde yüzün iktidarı olarak gördük. Daima kucaklayıcı bir dil kullandık. yola çıkarken etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldığımızı söyledik. nbsp;

Çevre hassasiyeti daha farklı eylemlere ve amaçlara paravan mahiyeti taşımış, demokratik yönetime karşı illegal bir eyleme dönüşmüştür. Bunlar hukuk içerisinde mi yapılmıştır? Başbakanlık ofisine saldıranlar Gezi Parkı bahanesinin arkasına sığınmıştır. Güçleri yetse o dev çınarları yıkarlardı. Ankara'da yapılan vandallıklar, Taksim Gezi Parkı'ndan güç almıştır. nbsp;Eylemleri bahane nbsp;edenler Türk bayrağını yakacak, bölücü posterleri devletin kurumuna asacak kadar alçalmışlardır. Diyorlar ki başbakan sert, n'olacaktı? Şu terör örgütü mensuplarının posterlerini indirin mi diyeceğiz? Kamu kurumunun içine bunlar nasıl sokulur, çatıya bunlar nasıl çıkarılır? O örgüt liderlerinin resimleri oralara nasıl astırılır. Bunların karşısında Başbakan konuşunca sert deniliyor. Buna sert diyorsanız kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...