Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cari açık 3,5 milyar dolar arttı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Cari açık 3,5 milyar dolar arttı

Ekonomi Haberleri  / İHA

2013 yılının ilk dört ayında cari işlemler açığı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 3 milyar 572 milyon dolar artarak 24 milyar 335 milyon dolar oldu.

Carı açığın artmasında, dış ticaret açığının 3 milyar 675 milyon dolar artarak 25 milyar 607 milyon dolara yükselmesi etkili oldu. Parasal olmayan altın kalemi altında izlenen altın ithalatı, bir önceki yılın ilk dört aylık dönemine göre 4 milyar 10 milyon dolar artarak 5 milyar 278 milyon dolar tutarında gerçekleşmişken, aynı dönemde altın ihracatı 748 milyon dolar azalarak 1 milyar 831 milyon dolar oldu. Hizmetler dengesi kalemi altındaki turizm gelirleri, bir önceki yılın Ocak-Nisan dönemine göre 1 milyar 322 milyon dolar tutarında artarak 5 milyar 794 milyon dolara, turizm giderleri de 393 milyon dolar tutarında artarak 1 milyar 502 milyon dolara ulaştı. Yatırım geliri dengesinin altında yer alan doğrudan yatırımlar, portföy yatırımları ve faizlerden oluşan diğer yatırımlarda gerçekleşen toplam net çıkış, bir önceki yılın aynı dönemine göre 37 milyon dolar tutarında azalarak 2 milyar 606 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Genel Hükümet, yurtdışı piyasalar ve diğer uluslararası kuruluşlardan (IMF dahil) sağlanan uzun vadeli kredilerle ilgili olarak ilk dört ayda 581 milyon dolar net geri ödemede bulundu.
Bankacılık sektörü bir önceki yılın ilk dört ayında 976 milyon dolar net kullanım yaparken, bu yılın aynı döneminde 7 milyar 983 milyon dolar net kullanım gerçekleştirdi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...