Eylemler turizmi vurdu, rezervasyonlar yüzde 30 düştü

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Eylemler turizmi vurdu, rezervasyonlar yüzde 30 düştü

Ekonomi Haberleri  / CHA

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki turizmciler rezervasyonların yüzde 30 oranında düştüğünü belirtti.

İstanbul Taksim Meydanı'ndaki Gezi Parkı'nda başlayan ve 15 gündür devam eden eylemler, turizmcileri düşündürüyor. Gezi Parkı protestolarının Türkiye'de tatil yapmaya hazırlanan turistleri endişelendirdiğini kaydeden turizmciler, Avrupa'da olumsuz yankı uyandıran protestoların turizme ve ülke gelirine ciddi anlamda sekte vuracağını iddia ediyor. Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki turizmciler rezervasyonların yüzde 30 oranında düştüğünü belirtti. İstanbul'da 15 gün önce başlayan ve ardından tüm Türkiye'ye yayılan Taksim Gezi Parkı protestoları turizmciyi olumsuz etkiliyor. Özellikle dünya basınının olaylarla ilgili yaptığı yayınlar turizmcileri endişelendirdi. Geçen yıl 10 Haziran'da meydana gelen deprem sonrası sezonu büyük kayıpla kapatan sektör temsilcilerini bu kez Taksim Gezi Parkı protestolarının Avrupa'da doğurduğu olumsuz etkinin yansımasıyla karşı karşıya kaldı.
"REZERVASYONLAR YÜZDE 30 DÜŞTÜ"
Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Türkiye'de yaşananların dünya basınında 'Türk Baharı' gibi lanse edildiğini anlattı. Turizmcilerin yeni rezervasyon akışında büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu kaydeden Torunoğulları, Temmuz ve Ağustos aylarında turizmin büyük sıkıntı yaşayacağını belirtti. Bu aylar için günlük rezervasyon akışında yüzde 30 oranında düşüş yaşandığını ifade eden Torunoğulları, "Turizmciler bunun yansımanı önümüzdeki aylarda net bir şekilde hissedecektir. Sezon başında geçen yıla göre yüzde 15 artış beklerken şimdi bu kayıplardan konuşmak çok üzücü." dedi.
"KORDONDA YAPILAN EYLEM MAVİ TURA ÇIKAN TURİSTLERİ KORKUTUYOR"
Türkiye'de yaşanan şiddet görüntülerinin sosyal medya aracılığıyla Avrupa'da hızla yayıldığını söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı da kaygılarını dile getirdi.
2013 sezonuna ümitli başladıklarını anlatan Taşçı, İstanbul'daki yaşanan son olayların bu ümitlerini kırdığını ifade etti. Taşçı, "Son istenmeyen olaylar turizmcileri endişelendiren olaylardır. Turizm bir hizmet sektörüdür. İnsanlar gittikleri yerde güven arıyorlar. Huzurlu tatil için güven şart. Bu olayların ileride devam edecek olaylar Türkiye'ye gelmek isteyen insanların tatillerini iptal ettirmelerine neden olabilir. Yabancıları yakıp yıkma, sivil insanlara ve araçlara zarar verme çok endişelendiriyor ve korkutuyor. Fethiye Kordon Boyu'nda, mavi yolculuğa çıkan teknelerin olduğu bölgede, küçük çaplı gösterilerin olması bile turistler üzerinde olumsuz etki yarattı. Bunlar dahi Fethiye'deki yabancıların tura çıkmasını engellediyse yurt dışından gelecek misafirleri tedirgin etmesi kaçınılmaz." dedi.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...