Ardahan'daki şap karantinası kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Ardahan'daki şap karantinası kaldırıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Atila Beşkaya, 9 Mayıs'tan itibaren il genelinde uyguladıkları şap karantinasını kısmen kaldırdıklarını bildirdi.

Beşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 9 Mayıs'tan itibaren şap karantinası uyguladıklarını, hastalığın kısmen söndüğünü ve söndürülen noktalarda karantinayı kaldırdıklarını belirtti.Şimdiye kadar 55 bin doz aşı uygulandığını anlatan Beşkaya, "Şap hastalığının tespit edildiği mihrak noktalarının 3-10 kilometre mesafesinde koruma ve gözetim alanlarında eğitim ve dezenfekte çalışmaları başarılı bir şekilde yürütüldü" dedi.
İlde bazı mahalle ve köylerde şapın söndürülmediğinden dolayı karantinanın devam edeceğini kaydeden Beşkaya, "Ardahan merkezde Yukarı Kurdoğlu ve Hacıali köyleri, Çıldır ilçesinde Meryem köyü, Damal ilçesinde Eskikılıç köyü, Göle ilçesinde Fevzi Çakmak Mahallesi, Köprülü beldesi, Günorta, Senemoğlu, Hoştulbent, Durançam ve Dedeşen köyleri, Hanak ilçesinde Ortakent Mahallesi, Börk ve Oğuzyolu köyleri ile Posof ilçesinde Armutveren köyünde şap karantinası devam edecek" diye konuştu.
İl genelinde 150 hayvanın hastalık nedeniyle telef olduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Beşkaya, tedbir amaçlı karantinanın uygulandığı tüm bölgelerde dezenfekte ve tedbir çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...