Kaçak akaryakıt için tedbir isteği

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Kaçak akaryakıt için tedbir isteği

Ekonomi Haberleri  / AA

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Akaryakıt Sektörü Meslek Komitesi, Suriye'den yurda getirilen kaçak akaryakıt konusunda önlem alınmasını istedi.

Gaziantep Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin yıllık 2,5 milyar dolarlık vergi kaybına neden olan kaçak akaryakıt satışını önlemek amacıyla geçen yıl olumlu gelişmeler yaşandığı, alınan tedbirler sonucunda kaçakçılığın bitme noktasına geldiği belirtildi.
Son dönemlerde değişik kanallarla Suriye'den kaçak akaryakıt getirildiği ifade edilen açıklamada, kaçak akaryakıttan dolayı Gaziantep ve Hatay'dakiler başta olmak üzere akaryakıt istasyonlarının haksız rekabetle karşı karşıya bulunduğu vurgulandı.
Enerjinin Türkiye için bu kadar değerli olduğu bir noktada, kamu gelirleri açısından petrol ve petrol ürünlerinin büyük önemi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Devletin, petrol ve doğal gaz ürünlerinden elde ettiği dolaylı vergilerin, toplam vergi gelirleri içindeki payı yüzde 13'tür. 2008-2012'de sektörün en önemli sorunu olan kaçak akaryakıttan dolayı ekonomi 5 milyar TL'nin üzerinde vergi kaybı yaşadı. Akaryakıt kaçakçılığı, pek çok yönden ülkeye zarar veriyor. Suriye'den getirilen kaçak akaryakıta acilen önlem alınmaması halinde Gaziantep, Hatay ve bölge ekonomisine, akabinde ise ülkemiz ekonomisine büyük zarar verecektir. Bundan dolayı başta kolluk kuvvetleri olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından acilen tedbir alınmasında yarar var."
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...