Vali Mutlu, 'Gençler marjinallere prim vermedi'

Vali Mutlu, 'Gençler marjinallere prim vermedi'

GÜNDEM Haberleri

Vali Mutlu 'Gezi Parkı'na müdahale etmedik. Parktaki gençler, marjinal grupların tahriklerine pirim vermedi. Parktaki gençleri ziyaret edebilirim.' dedi.

Polis, Taksim meydanı ve Atatürk Kültür Merkezi üzerinde yer alan örgüt pankartlarını temizlerken, Vali Mutlu konu ile ilgili "Gezi Parkı'na müdahale etmedik. Parktaki gençler ve halk, marjinal grupların tahriklerine pirim vermedi. Parkta bulunan gençleri ziyaret edebilirim." dedi. nbsp;Taksim'de eylemcilerin yaptığı barikatları ve astıkları terör örgütü bayraklarını toplanması ile ilgili İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu basın toplantısı düzenledi. Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi(AKM) üzerinde bulunan pankartların kaldırılmasına yönelik yapılan çalışma ile ilgili konuşan Mutlu " Gezi Parkı ve orada bulunanlara yönelik bir müdahale yapılmayacak" dedi. Taksim'e çıkan polislere yapılan taşlı, molotoflu saldırılara da değinen Mutlu marjinal grupların daha büyük bir çatışma ortamını ortadan kaldırdıklarını söyledi. AKM üzerine asılan üzerine asılan pankartlarla merkezin legal ve illegal grupların reklam panosu haline geldiğini belirten Mutlu " İstanbul'un imajı açısından bu görüntü ciddi sıkıntı oluşturmaktaydı. Taksim meydanındaki bu görüntüyü normalleştirmek için yaptığımız çalışma tamamlanmıştır." dedi.
nbsp;GENÇLERİN VE HALKIN TUTUMU İSTANBUL'U RAHATLATTI
nbsp;Gezi Parkı'nda bulunan gençlerin marjinal grupları desteklemediğini söyleyen Mutlu bu tutumla beraber İstanbul'un için daha rahatlatıcı bir süreç olacağını belirtti. Mutlu açıklamasını devamında paktaki gençlerden destek alamayan grupların sis bombası, molotof ve havai fişeklerle ortaklığı karıştırıp polisin gaz kullandığını yayıp polise direnişi örgütlemeye çalıştıklarını söyledi. Mutlu tahrikler için ise " Parktaki gençler ve halk tahrik edici çabalara pirim vermemiştir. Burada mükemmel bir işbirliği sürdürüldü. Bu işbirliğinin bundan sonraki süreçte de yürütüleceğini ümit ediyorum." dedi. Mutlu Gezideki gençlerle iletişimlerin devam ettiğini belirterek Gezi Parkı'na gidebileceğini söyledi.
nbsp;UYDUR UYDUR YAZANLAR YANDI
nbsp;Taksim'de grupların piyasada saltan telsizlerle organize bir şekilde hareket ettiklerini belirten Mutlu sosyal medyada yaşanılan tahrik edeci ve yalan haberlere de değindi. " Bizi algı yönetimi dediğimiz konuda zihinlerimizi bombardımana tabi tutan, yalan haberlerle nbsp;emniyeti sıkıntıya sokmaya çalışan her türlü algıya karşı özen göstereceğiz."dedi. "Uydur uydur yaz " politikalarına karşı halkın dikkatli olması çağrısında bulunan Mutlu "Görüntüler üzerinden emniyetimiz ilgili birimleri bu şahısları belirleyerek önümüzdeki döneminde muhtelif operasyonlar yapılacağını belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...