S&P, 4 Türk bankasının kredi görünümünü düşürdü

Düzenleyen:
S&P, 4 Türk bankasının kredi görünümünü düşürdü

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'deki 4 bankanın not görünümünü düşürdüğünü duyurdu. S&P, geçen cuma günü de Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye İş Bankası'nın kredi notu görünümünü BB/durağan - 'den BB/negatife çektiğini bildirdi. Standard and Poor's, aynı zamanda Türkiye Vakıflar Bankası'nın not görünümünü BB/durağan'dan BB/negatife çekti. Yapı ve Kredi Bankası'nın kredi görünümü ise uluslararası kurum tarafından BB/durağan - 'den BB/negatife düşürüldü. S&P, Garanti Bankası'nın not görünümünü ise BB/durağan'dan BB/negatif'e çekti.

Açıklamada, ayrıca, leasing kuruluşu Garanti Finansal Kiralama'nın da not görünümünün "durağan"dan "negatif"e indirildiği belirtildi.

S&P, söz konusu kurumların kredi notlarının ise "BB" seviyesinde korunduğu bilgisini vardi.

Açıklamada, S&P'nin Türkiye'nin not görünümünü geçen cuma indirdiğine işaret edilirken, "Türk bankalarının finansal profilleri ve performansları ülkenin kredi değerliliğiyle yüksek oranda ilişkili olmaya devam edecektir." ifadesine yer verildi.

S&P, geçen cuma günü, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB", yerli para cinsinden notunu da "BB+" seviyesinde teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e indirmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...