BÇG, Genelkurmay Başkanı hakkında psikolojik harekat yürütmüş

/ Kaynak: CHA
BÇG, Genelkurmay Başkanı hakkında psikolojik harekat yürütmüş

GÜNDEM Haberleri  / CHA

28 Şubat iddianamesi'ne göre, Batı Çalışma Grubu (BÇG) eski Genelkurmay Başkanı ve DYP Milletvekili Doğan Güreş'le ilgili psikolojik harekat yürütmüş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat iddianamesi'nde, Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) çalışmaları anlatılıyor. Birçok kişi hakkında karalama kampanyası yürüten BÇG'nin eski Genelkurmay Başkanı ve DYP Milletvekili Doğan Güreş'le ilgili de psikolojik harekat yürüttüğü ortaya çıktı. Güreş, psikolojik harekatla partisinden istifaya zorlanmış. 28 Şubat iddianamesinde, Batı Çalışma Grubu Psikolojik Harekat Faaliyet Planı'nda yapılan çalışmalara genişçe yer veriliyor. 'Kullanılacak Temalar' bölümünde eski genelkurmay başkanı, DYP Milletvekili Doğan Güreş'le ilgili Psikolojik Harekat Planı da bulunuyor. 1 sayfadan oluşan belgede, şu ifadeler yer alıyor: "T.C devleti, dini istismar ederek iktidarı ele geçirenlerin geliştirdiği tehditle karşı karşıya kaldı. Bu iktidara destek vermek sizi rahatsız etmiyor mu? Yarım asırlık askerlik hayatınızda ulaştığınız makam ve rütbelerin hatırası bu kadar mıydı? Türk Ordusuna komuta etmiş bir komutanın gafleti, dalaleti ve hıyanetinin dışında bunu bizim kadar halkımızda görüyor ve değerlendiriyor. Mensubu bulunduğunuz siyasi partiden bakanlık görevini terk ederek aynlanlar size birşey ifade etmiyor mu? Çok mu zor partiden ayrılmak? Bu sizce vefa örneği mi? Komuta ettiğiniz orduya vefa borcunuz yok mu? Türk ordusuna din düşmanlığını yakıştıran siyasi zihniyete destek vermenizden utanmanın da ötesinde rahatsız oluyoruz. Sizde mi takiyye yapıyorsunuz? Şevki Yılmaz'ın görüşlerine katılıyor musunuz? Şevki Yılmaz'a Refah sahip çıkıyor, böyle bir partinin iktidarda kalmasına destek vermek sizi rahatsız etmiyor mu? Şevki Yılmaz ve benzerleri sizleri ortak olarak ne maksatla ve nereye kadar kabul ediyor?
H. İbrahim Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Sincan Belediye Bşk., Kayseri Belediye Bşk.ların davranışlarına siz de mi destek veriyorsunuz? Vermiyorsanız niçin tepki göstermiyorsunuz? Siz bugün Gnkur.Bşk.olsaydınızz YAŞ veya MGK kararları çıkmayacak mıydı?"

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...