Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere soruşturmasına görevsizlik kararı

Uludere soruşturmasına görevsizlik kararı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan Uludere'deki olayın soruşturma dosyası hakkında görevsizlik kararı vererek dosyanın Genelkurmay Askeri Savcılığına gönderilmesine karar verdi.

Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı başlattığı soruşmada Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu maddesiyle görevli savcılık, 'Taksirle ölüme sebebiyet vermekten' dolayı görevsizlik kararı vererek, dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdi. Uludere olayıyla ilgili yaklaşık 1.5 yıldır soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında bugüne kadar MİT ve Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere bir çok kurumdan olayla ilgili bir çok bilgi ve belge istedi. Soruşturma kapsamında İnsansız Hava Araçları'nı da inceleyen savcılık, son olarak TBMM'de kurulan Uludere Komisyonu'nun raporunu da soruşturma dosyasına almıştı.
Uludere'de ölen 34 kişinin ailelerinin avukatları, soruşturma dosyasının Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderilmesine tepki göstererek, "Savcılık bu bir kazadır diyor. Uçaktan bomba düşmüş, 34 kişi ölmüş. Bu nedenle dosyayı askeri mahkemeye göndermeye karar verdi" dedi. Avukatlar, dosyanın Diyarbakır'da bulunan 7'inci Kolordu Komutanlığı ve ya 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Savcılıkları'na göndermek yerine Genelkurmay'a gönderilmesini ise, soruşturma kapsamında generallerin soruşturma kapsamında olduğu gerekçesiyle gönderilmiş olabileceğini belirtti..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...