Bağış, 'Batıda yaşananlar Taksim'den aşağı değil'

/ Kaynak: AA
Bağış, 'Batıda yaşananlar Taksim'den aşağı değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Bağış, 'İstanbul'un olimpiyatlardaki rakipleri, Gezi Parkı olaylarını aleyhimize kullanma densizliğini yapmaya kalkıyorlar' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ilişkin Uluslararası Sergiler Bürosu (BEI) delegelerine yönelik sunuma katılmak üzere, THY'ye ait tarifeli uçakla Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Bakan Bağış'a, İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da eşlik etti. Bağış, hareketinden önce Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in 2020 yılında EXPO'ya ev sahipliği yapması için yerel ve merkezi yönetimin, tek vücut olma kararlılığı taşıdığını belirtti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İzmir'in EXPO'ya ev sahipliği yapmasını önemsediğini ifade eden Bağış, "Başbakanımızın, hükümetin her bir üyesinin bu süreçte elinden gelen desteği vermesi konusunda çok net talimatları var. Biz de bugün İzmir heyetimizle bu birlikteliği ortaya koymak, bu heyecanı Paris'e taşımak için yola çıkıyoruz'' diye konuştu.
Bağış, Paris'teki ziyarette İzmir'de göreve başlayan Vali Toprak'ın EXPO ile ilgili ilk temaslarını kuracağını, heyette bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun ise bu konuda çok tecrübeli olduğunu söyledi.
"Burada hiçbir fark gözetmeden hepimiz İzmir ve ülkemizin çıkarları için birlikteyiz" diyen Bağış, nbsp; gazetecilerin Gezi Parkı odaklı gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.
Bağış, Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Bugün dünyanın bütün büyük ülkelerinin, bütün büyükşehirlerinde buna benzer eylemler olabilir. İzmir'de de olabilir, İstanbul'da da olabilir. Berlin de de olur, New York'ta da olur. Paris'te de olur. Demokrasilerin en önemli özelliklerinden biri de sivil toplum dinamiklerinin güçlü olmasıdır. Bugün İstanbul'da Taksim'de yaşanan gelişmeler de bizim demokratik yaşamamızın aynı zamanda bir tezahürüdür."
Bağış, nbsp; dünyadaki birçok büyükşehirdeki eylemlerde, güvenlik güçlerinin zaman zaman yetkilerinin sınırlarını zorlayan çabalar içine girebildiklerini vurgulayarak, "Bunların birileri tarafından ülkemizin ulusal çıkarlarına veya imajına zarar vermesine hiçbir şekilde izin vermemeliyiz. Şimdi İzmir'in EXPO'daki veya İstanbul'un olimpiyalardaki rakipleri bunları aleyhimizde kullanma densizliğini ortaya koymaya kalkıyorlar. Halbuki kendi şehrinde yaşanan olaylar bunların hiç de altında değil" ifadelerini kullandı.
Hükümet olarak nbsp; gösteri yapan gençlerle gerekli diyalogu kurabilecek özgüvene de sahip olduklarının altını çizen Bağış, nbsp; Başbakan Erdoğan'ın çevreci vatandaşları temsil edenlerle biraraya geleceğini hatırlattı.
Bağış ile beraberindeki heyet, basın toplantısının ardından THY'ye ait uçakla Paris'e hareket etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...