"Gezi Parkı AVM'ye uygun değil"

"Gezi Parkı AVM'ye uygun değil"

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'nın aslında AVM'ye uygun olmadığını ve inşa edilecek Topçu Kışlası'nın tamamının şehir müzesi olabileceğini söyledi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, İstanbul'da doğru dürüst bir meydan olmadığını hatırlatarak, Taksim'deki düzenlemelerle Taksim Meydanı'nı devasa görme şansına sahip olunacağını dile getirdi. Erdoğan, "Topçu Kışlası yapılırken burada yeşil katliamı diye bir şey söz konusu değil. Öyle bir şey yok. İstanbul'un bilir misiniz şehir müzesi yoktur. İstanbul'a ilk defa Topkapı Sarayı'nın dışında bir şehir müzesini de kazandırmış olacağız. Biz bir AVM ifadesini kullandık diye sanki tek alternatif buymuş diye konuştular." dedi. Bununla birlikte burasının AVM'ye de uygun bir yer olmadığını söyleyen Erdoğan, "Metrekaresi açısından böyle bir şey olmaz. Üstü rezidans olabilir, Hilton olabilir bunları da kullandık. Şehir müzesi olarak biz Divan Oteli tarafını konuştuk. Arkadaşlarımız bütününü yapsak dediler. Bunun üzerinde de çalışmalar yapılıyor." diye konuştu. nbsp;
Gezi Parkı'nın AVM'ye de uygun bir yer olmadığını söyleyen Erdoğan, "Metrekaresi açısından böyle bir şey olmaz. Üstü rezidans olabilir, Hilton olabilir bunları da kullandık. Şehir müzesi olarak biz Divan Oteli tarafını konuştuk. Arkadaşlarımız bütününü yapsak dediler. Bunun üzerinde de çalışmalar yapılıyor. Bunu niye söylüyorum. Gerek Topkapı Sarayı'nda gerek bakanlıklarımızın elinde ciddi sayıda şehir müzesinde sergilenebilecek malzeme var. Ve bunlar oralarda bütün bakımlarını yaptırmak suretiyle bu şehir müzesinde sergilememiz İstanbul adına çok büyük bir izlenim meydana getirecek, meydan çok daha cazip hale gelecek. Bu meydanı düzenlerken çevresinde yetişmiş ağaçlar olacağı gibi çeşitli süs bitkilerinden tutunuz da bodur ağaçlara varıncaya kadar hepsi düzenlemenin içinde olacak." dedi.
Gezi Parkı'ndaki hukuksuz işgalin Wall Street eylemine benzetildiğini söyleyen Erdoğan, "Orada da faiz lobisinin kazandığı paraya karşı itiraz var. Burada ise solculuk maskesi altında faiz lobisinin figüranları oynuyor." diye kaydetti.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...