Yatırımcı 'güneş'e koştu

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Yatırımcı 'güneş'e koştu

Ekonomi Haberleri  / AA

Güneş enerjisinden elektrik üretimi lisansı için başvuruların ilk gününde, EPDK'ya, toplam kurulu gücü 1400 megavata ulaşan 98 başvuru geldi.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi lisansı için dün başvuruları kabul etmeye başlayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK), bir günde toplam kurulu gücü 1400 megavata ulaşan 98 başvuru yapıldı. Kurum, yatırımcıların genel eğilimlerinin başvuruları son günlere bırakma yönünde olduğuna dikkati çekerek, yatırımcılara "elinizi çabuk tutun" uyarısında bulundu. Kurul ilgili kararı çerçevesinde, güneş enerjisine dayalı lisans başvurularının alımına, 10 Haziran 2013 tarihinde başlanmıştı. Başvuruların ilk gününde EPDK'ya toplam kurulu gücü 1.400 megavata ulaşan 98 başvuru geldi. Öte yandan EPDK'nın, internet sitesinde yer alan duyuruda, başvuru süresinin 14 Haziran 2013 saat 18:00'e kadar devam edeceği hatırlatılarak, yatırımcılara "elinizi çabuk tutun" çağrısında bulunuldu. Duyuruya göre, Kurul Kararı'nda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılmayan veya "Güneş Enerjisine Dayalı Lisans Başvurularında İstenecek Bilgi ve Belgeler Listesi" kapsamındaki evrakları eksik sunulan lisans başvurularında, başvuru dosyaları alınmayacak. Bu kapsamda, eksik veya usulüne uygun yapılmayan başvuru dosyaları iade edilecek.
Duyuruda, lisans başvurusunda bulunacak kişilerin, başvuru dosyalarının incelenip, usulüne uygun yapılmayan ve eksiklikler içeren dosyaların bir an önce tespit edilerek, yatırımcı tarafından kalan süre içerisinde ikmal edilebilmesi ve ileride mağduriyet yaşamamaları açısından, başvuruların geciktirilmeksizin yapılmasının yatırımcıların lehine olacağının altı çizildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...