Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan da fişlenmiş

/ Kaynak: CHA
Başbakan Erdoğan da fişlenmiş

GÜNDEM Haberleri  / CHA

28 Şubat İddianamesi'ne göre Başbakan Erdoğan da fişlenmiş. Başbakan Erdoğan, "İrticai kesime kaynak aktarmak" ile suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'ne göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da fişlenmiş. Başbakan Erdoğan, "İrticai kesime kaynak aktarmak" ile suçlanıyor. 28 Şubat iddianamesine, 'İrticai Faaliyetlerde Bulunduğu İstihbar Edilen Belediye Başkanları' da girdi. Genelkurmay antetli CD'den elde edilen (Bornova/Bnb. Salih/Kadrolaşma/Belediye Başkanları) irticai faaliyetlerde bulunduğu istihbar edilen belediye başkanlan başlıklı 4 sayfadan oluşan belgede, 112 kişinin fişlendiği tespit edildi. Konuya ilişkin şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Mehmet Özbek, "Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) sivil memur olarak görevlendirildiğini ve çalıştığını, talimat üzerine 'CD5/BCG/BORNOVA/BNB.SALİH/KADROLAŞMA/BELEDİYE BAŞKANLARI' isimli word belgesinden elde edilen irticai faaliyetlerde bulunduğu istihbar edilen belediye başkanları başlıklı belgenin amirleri tarafından kendisine müsvette olarak verildiğini ve verilen emir doğrultusunda kendisinin hazırladığını belirtiyor.
112 kişinin fişlendiği listenin birinci sırasında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yer alıyor. Erdoğan için "İrticai kesime kaynak aktarmaktadır." ifadeleri kullanılıyor. İkinci sırada ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bulunuyor. Gökçek için de "Muradiye Vakfı'na kaynak aktarmaktadır." deniyor.
Fişlemelerde, "İrticai düşünce yapısındadır", "Cadde ve sokaklara dini isimler vermektedir", "İrticai kesime rant sağlamaktadır", "Türban eylemlerini desteklemektedir", "Eşi türbanlıdır, sosyal faaliyetlere katılmaz", "Nurcu, Nakşibendi", "Atatürk'e karşı beyanatlarda bulunur" gibi değerlendirmelere yer veriliyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...