Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksim Gezi Parkı'na müdahele edilecek mi, işte son durum

Taksim Gezi Parkı'na müdahele edilecek mi, işte son durum

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Taksim Dayanışması'nın bugün 19.00'da gerçekleştireceği eyleme müdahale olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi.

nbsp;Gezi Parkı'nda devam eden eylemin 15. gününde Taksim Meydanı'nda yine gerginlik yaşandı. Polis ile göstericiler arasında çatışmaların meydana geldiği meydandan yine gaz bulutları yükseldi. Sabah 07.30 sıralarında Dolmabahçe'de toplanan çevik kuvvet ekipleri, Gümüşsuyu üzerinden Taksim'e doğru hareket etti. Çevik kuvvet ekipleri, AKM ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki afiş ve pankartları kaldırmaya başladı. Afiş ve pankartları kaldıran polisin, AKM'de sadece Türk bayrağını bıraktı Çevik kuvvet ekipleri, Cumhuriyet Anıtı'nın etrafını sardı. Polis, pankartların yeniden asılması için buradaki nöbeti devam ediyor. Taksim Dayanışma Platformu'nun bu akşam 19:00'da Taksim'de basın açıklaması yapma kararı alması akıllara yeniden müdahale olurmu sorusunu getirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, eyleme müdahale olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi. Emniyet yetkilileri, Taksim'deki eylemde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Atatürk Anıtı'na bayrak, pankart ve poster asılması ve polise taş atılması gibi fiillerde bulunulmaması durumunda müdahalede bulunmayacaklarını açıkladı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da müdahalenin ardından yaptığı basın açıklamasında Gazi Parkı'na ve eylemcilere müdahale edilmeyeceğini dile getirmişti. Mutlu, Atatürk Heykeli, AKM üzerinde asılı olan pankart, döviz, resim ve bunun benzeri materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca matuf olmak üzere emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Çalışmanın hedefi, Taksim Meydanı'na çıkıldığı andan itibaren kamuoyu ile net bir şekilde paylaşılmış, hedefleri, sınırları ve kapsamı doğrultusunda detaylı bilgi kamuoyuna detaylı bir şekilde paylaşılmıştır. Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara, gençlere yönelik herhangi bir müdahalenin olmayacağı, keza bu müdahale kapsamında, Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahale yaklaşımı içinde bulunmadığımızı ifade ettik ve bu çerçevede şu ana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük " diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...