Çin, Shenzhou-10 roketi fırlattı

/ Kaynak: İHA
Çin, Shenzhou-10 roketi fırlattı

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Çin, uzay istasyonu projesi çerçevesinde Shenzhou-10 füzesini uzaya fırlattı.

Çin, uzay istasyonu projesi çerçevesinde Shenzhou-10 füzesini uzaya fırlattı. nbsp;Nie Haisheng, Zhang Xiaoguang ve Wang Yaping'ten oluşan üç kişilik mürettebat, gelecekteki uzay istasyonun bir bölümünü oluşturan Tiangong uzay laboratuvarında iki hafta kalacak. Çin'in uzaya çıkan ikinci kadın astronotu Wang, uydu bağlantısıyla uzaydan öğrencilere ders verecek.
Moğolistan'daki Jiuquan üssünden fırlatılan füzenin mürettebat kapsülünün bulunduğu bölümü, kalkıştan yaklaşık 9 dakika sonra roketten ayrıldı. Kapsül, yer yüzünden 335 kilometre yukarıda bulunan Tiangong laboratuvarına yaklaşık 40 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşacak. nbsp;Uluslararası uzay istasyonuna alternatif bir uzay istasyonu kurmayı amaçlayan Çin, böylece uzaya beşinci kez insanlı uzay aracı göndermiş oldu. Çinli astranotlar, Shenzhou-10 uçuşunda, modüller arasında kenetlenmeyi sağlayacak 60 tonluk ekipmanı yanlarında getiriyor.
TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...