Taksim'de çatışma çıktı

Taksim'de çatışma çıktı

GÜNDEM Haberleri

Taksim Meydanı'na polisin yaptığı müdahalede 70 kişi gözaltına alındı. Polis plastik mermi kullandı.

Bugün 15. gününe giren Taksim Gezi Parkı eylemlerinde sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Meydandaki pankart ve flamaları dağıtmak üzere müdahale eden polis ile bazı göstericiler arasında gerginlik yaşanıyor. Bugün 17:00 sıralarında Divan Oteli civarına atılan biber gazlarından bazılarının Gezi Parkı içerisine isabet ettiği ve revir yakınında bir eylemciyi yaraladığı öğrenildi. Park içinde başka yaralıların da olduğu bildirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı, Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki yasa dışı pankartların kaldırılması, korsan gösteri yapanların yakalanması amacıyla sabah saatlerinde başlatılan müdahale sürüyor. Taksim Meydanı ve çevresinde yapılan müdahalelerde, polise mukavemette bulunan, taş ve molotof kokteyli atan 70 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen 70 kişinin sorgulaması sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında bir gazetenin internet sitesinde fotoğrafı yayınlanan, belinde tabancayla polise molotof kokteyli atan Ulaş Y'nin de bulunduğu öğrenildi. Ulaş Y'nin, Sosyalis Demokrasi Partisi'nin (SDP) halen MYK üyesi olduğu, daha önce "terör örgütü olmak" suçundan 6 ay cezaevinde yattığının belirlendiği bildirildi. İstanbul polisi, müdahale sırasında ekiplere molotof kokteyli ve taş atan kişilerin sığındığı Beyoğlu Yoğurtçu Sokak'taki SDP İl Başkanlığı binasına baskın düzenledi. Parti binasında ve çevresinde yapılan aramada çok sayıda molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan benzin, yağ, bez ve şişeler, bıçaklar, satırlar, 1 tabanca, yüz maskesi, polislerden ele geçirilen robocop kıyafetleri ele geçirildi.

Bu arada, polisin müdahalesi sırasında Taksim Meydanı'nda bir vatandaş tarafından havada uçurulan ve kamerayla kayıt yapan oyuncak helikopter, polis tarafından ateş edilerek düşürüldü.


Anıt önünde konuşlanan çevik kuvvet ekiplerine Gezi Parkı girişinden yoğun şekilde taş atıldı. Bu sırada zor durumda kalan polis sık sık plastik mermi kullandı. Daha sonra TOMA'larla parka kadar giren polis, girişte direnen eylemcileri gaz ve tazyikli su ile dağıttı. Sıkılan gaz parkta bulunanları da etkiledi. Bunun üzerine parktakiler toplanarak, "Polis dışarı" şeklinde sloganlar attı. Yapılan tartışmaların ardından polis parktan çıktı ve AKM önündeki yerini aldı. Bu sırada sık sık anons yapan polis, parkın girişindeki eylemcilerin içeri girmesini istedi ve müdahale edilmeyeceğini söyledi. nbsp;


BAŞIMIZA NEDEN ATIYORSUNUZ


Polis, parktan çıkarken eylemcilerden çoğu atılan plastik mermilerin hedef alınarak atıldığını iddia ederek, polise tepki gösterdi. Eylemcilerden bazıları polise, "Neden kafamıza atıyorsunuz, bizi öldürmek mi istiyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi. nbsp;


SİYAH DUMANLAR YÜKSELDİ


Çatışmaların en yoğun yaşandığı yer olan inşaat halindeki Cumhuriyet Caddesi'nde göstericilerin yaktığı lastikler nedeniyle siyah dumanlar yükseldi. Bu alandan polise yoğun şekilde taş ve bilye atıldı. Polis de anıt önünde göstericilerin olduğu yere aralıksız biber gazı sıktı. Çatışmalarda yaralanan ve gazdan etkilenen onlarca kişi ambulanslarla hastanelere taşındı.


Meydanda polisin müdahalesi devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...