Arınç, 'Yemen'deki yeni süreci destekliyoruz'

/ Kaynak: CHA
Arınç, 'Yemen'deki yeni süreci destekliyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen'de 2011 yılından sonra başlayan yeni süreci Türkiye'nin desteklediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen'de 2011 yılından sonra başlayan yeni süreci Türkiye'nin desteklediğini söyledi. nbsp;Bülent Arınç, Başbakanlık merkez binada Yemen -Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Fuad Mohamed Abdul Kerim ve beraberindeki heyetle görüştü. nbsp;Gazetecilerin gündeme ilişkin soruları cevaplamayan Arınç, Yemen ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin yüzyıllar önceye dayandığını belirterek, bugün de hükümetler ve parlamentolar arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ifade etti. nbsp;Kendisinin aynı zamanda iki ülke arasındaki Karma Ekonomik Kurul Başkanı sıfatı taşıdığını ve bu nedenle de Yemen ile sürekli görüşmeler içinde olduğunu hatırlatan Arınç, "Yemen'e ekonomik ve mali desteğimiz devam edecektir. Kalkınmasına aradaki ticaretin güçlenmesine, Yemen'in demokratik bir ülke olarak huzur ve istikrara kavuşmasında Türkiye çok büyük destek olacaktır. Yemen'de 2011 sonundan itibaren yeni bir süreç başladı, bu süreci destekliyoruz. Ve süreç olağan bir şekilde ilerlemektedir. Bu yıl içerisinde anayasanın yapılması ve buna bağlı yasaların çıkarılmasıyla önümüzdeki yılın başlarında Yemen'de seçimlerin yapılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Yemen halkına, parlamentosuna ve değerli dostlarımıza başarılar diliyoruz." dedi.
Yemenli heyet başkanı Fuad Mohamed Abdul Kerim da, kısa açıklamasında her zaman yanlarında olup, kendilerini destekleyen Türkiye'de önemli konuları görüşmek için bulunduklarını aktardı.


GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...