Talimhane'de kepenkler kapandı, ortalık savaş alanı

/ Kaynak: AA
Talimhane'de kepenkler kapandı, ortalık savaş alanı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Meydanı'nın Harbiye yönünde barikat kurarak, polise taş, bilye ve molotofkokteyli atan gruba müdahale ediliyor.

Taksim Meydanı'nın Harbiye yönünde barikat kurarak, polise taş, bilye ve molotofkokteyli atan gruba müdahale ediliyor. nbsp;Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Anıtı'ndaki bayrak, flama ve fotoğrafları indirmek, barikatları kaldırmak amacıyla sabah saatlerinde Taksim'e giren polis, gün boyu meydanda güvenliği sağlamaya çalıştı. Gümüşsuyu ve Sıraselviler'deki barikatlar kaldırılırken, göstericilerin Taksim Meydanı'nın Harbiye yönünde, Elmadağ'da barikat kurarak, polise, taş, bilye ve molotofkokteyli ile saldırması üzerine müdahale başladı. Bu bölgedeki müdahaleler öğle saatlerinden itibaren devam ediyor. nbsp;Aynı yerde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan bir grup, polise ve TOMA'lara taş attı. Bunun üzerine polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Göstericiler, Elmadağ ile Taksim Meydanı arasında hizmet veren bir GSM operatörünün mobil baz istasyonu aracını da yaktı. nbsp;Eylemciler, yoğunlukla otellerin bulunduğu Talimhane ve Elmadağ'da, işyerlerinin önündeki masa, sandalye, çöp konteynerleri, lastik ile seyyar satıcıların tezgahlarını kullanarak kurdukları barikatları da ateşe verdi.
Bir banka şubesinin camlarını kıran ve ATM'lerini kullanılamaz hale getiren göstericiler, güvenlik kameralarını da parçaladı.
Talimhane bölgesi esnafının dükkanlarını kapattıkları görülürken, çok sayıda esnaf, işyerlerine zarar verildiği gerekçesiyle şikayette bulundu.
Göstericiler, Gezi Parkı'nın Elmadağ ile Taksim Meydanı arasında kalan kısmındaki inşaat alanından aldıkları taşları ve yanlarında taşıdıkları demir bilyeleri polise atmaya devam ediyor. Bir grup eylemci ise Elmadağ'da bekleyişini sürdürüyor.
Taksim Meydanı'nın üstünü zaman zaman atılan biber gazları, molotofkokteylleri ve yakılan lastikler nedeniyle siyah bir duman kaplıyor. Polis aralıklarla Gezi Parkı'na da biber gazı atıyor.Bu arada, emniyet güçlerinin Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde yoğun güvenlik önlemi devam ediyor.
- AKM'de son durum
AKM'nin, Taksim Meydanı'na bakan tarafındaki camların pankart asarken kırıldığı görülürken, tadilat sonrası destek amaçlı kullanılan çelik profiller de sökülerek barikat yapımında kullanıldı. AKM'nin çatısında çok sayıda havai fişek ve meşale kutusu bulunurken, eylemcilerle AKM'ye giren hurdacıların, binanın çatısındaki bakır plakaları sökmek istediği bilgisi verildi. Hurdacılar, bina güvenliğinden sorumlu kişilerce olay yerinden uzaklaştırıldı. AKM'nin güvenliği polis tarafından sağlanıyor.
- Ayakta tedavi edinlerin sayısı 28
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'na sabah saatlerinde verdikleri bilgiler ışığında sadece flama ve pankartlara müdahalede bulunduklarını belirterek, bu çalışmalar esnasında 1 polis ve bir sivilin yaralandığını kaydetti.
Güvenlik personelinin kasık, sivil vatandaşın ise kafa bölgesinden aldığı darbe sonucu ameliyat edildiğini bildiren veren Mutlu, ayakta tedavi edilenlerin sayısının 28 olduğunu belirtti.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...