Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KKTC'nin ilk kadın Başbakanı Sibel Siber

/ Kaynak: CHA
KKTC'nin ilk kadın Başbakanı Sibel Siber

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Derviş Eroğlu'nun hükümetin güvensizlik oylaması nedeniyle düşmesinin ardından muhalefet partilerinin seçtiği Sibel Siber KKTC'nin ilk kadın Başbakanı oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu hükümetin güvensizlik oylaması nedeniyle düşmesinin ardından muhalefet partileri Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) ve Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) belirlediği ortak isim olan CTP-BG Milletvekili Sibel Siber'i başbakan olarak atadı. nbsp;Derviş Eroğlu muhalefetin ortak adayı CTP-BG Milletvekili Sibel Siber'i kabul ederek hükümeti kurma görevi verdi. nbsp;Anayasa'nın 106'ıncı maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak hükümeti kurmak üzere başbakanlık görevini Sibel Siber'e verdiğini söyleyen Eroğlu, Siber'den bakanlar kurulu listesini en kısa sürede kendisine sunmasını istedi. nbsp;Sibel Siber görev için teşekkür ederek, "Karar milletimiz için hayırlı olsun." dedi. Eroğlu ile Siber bir süre daha basına kapalı görüştü.
BAKANLAR KURULU 3 PARTİNİN MUTABAKATIYLA
Geçici hükümeti kurmakla görevlendirilen Sibel Siber, 3 partinin ortak mutabakatıyla bu göreve aday olduğunu, yine 3 partiyle mutabakat içinde bakanlar kurulunu oluşturup listeyi en kısa sürede Cumhurbaşkanı Eroğlu'na ileteceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da görüşmenin ardından yaptığı basın toplantısında güvensizlik önergesiyle hükümetin düşmesinin ardından başlayan yasal sürece işaret ederek, 3 partinin kendi arasında mutabakata varmasıyla görevi Sibel Siber'e verdiğini anlattı.
Bakanlar Kurulu listesinin kendisine yarın sunulması halinde gerekli prosedürleri yerine getirerek listenin perşembe günü Cumhuriyet Meclisi'ne sunulmasını sağlayacağını söyleyen Eroğlu, kurulacak hükümetin kısa süreli olduğunu, kalıcı hükümetin 28 Temmuz'dan sonra ortaya çıkacağını kaydetti.
Eroğlu, 28 Temmuz seçimlerinde ortaya çıkacak tablonun kamuoyu araştırmalarından sonra daha net görülebileceğini dile getirerek, "kazasız, belasız ve demokratik bir seçim" temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, İrsen Küçük'ün Türkiye'ye yaptığı ziyaretin nedeniyle ilgili bir soru üzerine, "sorunun cevabını bilemeyeceğini, muhatabın İrsen Küçük olduğunu" belirtti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...