Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'den Taksim müdahalesine protesto

İzmir'den Taksim müdahalesine protesto

GÜNDEM Haberleri

İzmir'de Gezi eylemleri nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

İzmir'de sol siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, kulüp taraftarları sosyal medya üzerinden Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da toplanma çağrısı yaptı. Taksim'de polisin bugünkü müdahalesini protesto amacıyla toplanan ve kendilerine "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" adını veren topluluk 1. Kordon'dan günlerdir Gezi Parkı direnişinin sürdüğü Gündoğdu Meydanı'na doğru, "Her yer Taksim, her yer direniş, "Faşizme karşı omuz omuza sloganlarıyla yürüdü. Aynı saatlerde de Alsancak'daki İzmir Borusu önünden yaklaşık bin avukat İstanbul'da arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto için Gündoğdu'ya yürüdü. İki grup ta aynı zamanda Gündoğdu Meydanı'na girdi.
Taraftarlar meydanda meşaleler yakıp, çalan müzikler eşliğinde halay çekerken, bir grubun Abdullah Öcalan posteri açması tansiyonu yükseltti. Özellikle taraftar grupları bu grubun üzerine gidince ortam gerildi, bazı göstericiler araya girip kavganın büyümesini önledi. İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, kalabalığa yaptığı konuşmada tansiyonu düşürmeye çalıştı, "Bu zorbalığa karşı halkın mücadelesidir. Parti bayraklarını indirelim, demokrasiyi yükseltelimö dedi.
Bu arada Gündoğdu'ya bakan binalara asılan Türk bayraklarının sayısının arttığı, bazı işyerlerinin dev bayraklar astığı dikkat çekti. Kordon'da kamp çadırı kuran Gezi Parkı destekçilerinin etkinlikleri de devam etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...