Habur Sınır'ındaki Taksici eylemleri devam ediyor

/ Kaynak: İHA
Habur Sınır'ındaki Taksici eylemleri devam ediyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ta taksi şoförleri tarafından dün Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan eylem devam ediyor.

Şırnak'ta taksi şoförleri tarafından dün Habur Sınır Kapısı'nda başlatılan eylem devam ediyor. Eylemciler, İlçe Jandarma Komutanı ile görüştükten sonra eylemlerine ara verdi. nbsp;1 Temmuz 2013 tarihinde uygulamaya geçecek olan 4+1 yolcu zorunluluğu kararına tepki gösteren taksi şoförleri, Habur Sınır Kapısı'nı giriş ve çıkışlara kapattı. Eylemler sırasında sınır kapısında uzun araç kuyrukları oluştu. Türk bayrağı eşliğinde halay çeken eylemciler, sonuç alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Eylemcilerden Mustafa Yılmaz, 1 Temmuz'da uygulamaya geçecek olan yasanın kendilerini işsiz bırakacağını belirterek, "Eğer yasa uygulamaya geçerse bütün taksi şoförleri çok zor durumda kalacaklar. Biz kendimiz bir tane yolcuyu zaten çok zor buluyoruz. 4 tane yolcuyu bir arada tutup bekletmek bizim için imkansızdır. Ancak aynı uygulama otobüsler için geçerli değildir. Onlar iki tane yolcu olsa bile yine sınır dışına çıkış yapabilirler. Bu büyük bir haksızlıktır. Biz özellikle Ulaştırma Bakanlığı'na sesleniyorum. Bu uygulamadan vazgeçsinler. Yoksa buradaki bütün taksi esnafı işsiz kalacaklar" diye konuştu.
Eyleme katılan taksicilerden Ahmet Yılmaz ise, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarımıza sesleniyorum. Bize bir çözüm ve çare bulsunlar. Habur Gümrüğü her gün çeşit çeşit sıkıntılar çıkartıyor. Biz de bundan dolayı yetkililere sesleniyoruz. Bizim sorunumuz bizden 4 yolcu istenmesidir. 4 yolcu olmadan karşıya geçemezsiniz diyorlar. Büyük otobüsler bizim ekmeğimize mani oluyor. Otobüs firmaları binlerce kişinin ekmeği ile oynuyor. Şimdi de bu uygulama ile bizim ekmeğimizi kesmeye çalışıyorlar. Bir yolcu ile karşıya geçiyoruz. Dönüşte 2 ya da 3 yolcu alıyoruz. Yetkili kurumlardan yardımlar bekliyoruz" dedi.
Eylemciler daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem ile bir araya gelerek, eylemlerine ara verdi. Gümrük yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 10, 67 ve 68'inci maddelerinin vermiş olduğu yetkiye dayanarak alınan 8 Nisan 2013 tarih ve 5855 sayılı Bakanlık oluru uyarınca Avrupa'ya açılan sınır kapıları haricindeki sınır kapılarından çıkışlarda 1 Temmuz tarihinden itibaren taksilerde 4+1, B1 yetki belgesinde kayıtlı otobüslerde yüzde 25, B2 yetki belgesinde kayıtlı otobüslerde de yüzde 50 doluluk oranı aranacağını bildirmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...