Fransa'da Türk kadına saldırıp başörtüsünü çektiler

/ Kaynak: CHA
Fransa'da Türk kadına saldırıp başörtüsünü çektiler

DÜNYA Haberleri  / CHA

Fransa'da işe gitmek için eşiyle yola çıkan 33 yaşındaki Müslüman Türk kadının başörtüsü açılmaya çalışıldı.

Fransa'nın Reims bölgesinde işe gitmek için eşiyle birlikte yola çıkan 33 yaşındaki başörtülü Türk bayana ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Pazar akşamı 17:45'de gerçekleşen olayda bayanın başörtüsü açılmaya çalışıldı. 18 yaşında olduğu belirtilen saldırganın ilk olarak başörtülü kadına hakaret ettiği, sonra da yaklaştığı araba camından başörtüsünü çektiği belirtildi. Olaya şahit olan kadının eşi, ''Reims'de döner dükkanı işletiyoruz. O akşam da yine eşimle birlikte işe gitmek için arabayla yola çıktık. Daha birkaç metre ilerlemiştik ki, eşimin bulunduğu kaldırımdan bir kişinin el hareketiyle bize karşı bir şeyler söylediğini farkettim. Arabayı durduğum zaman cama yaklaşan şahıs eşimin başörtüsünü çekerek 'pis araplar giysilerinizi sevmiyorum, ülkenize dönün.' dedi. Benim ırkçı diye tepki gösterdiğim şahıs 'Evet ırkçıyım böyle insanları sevmiyorum.' şeklinde karşılık verdi. O sırada felçli babam da camdan olanlara şahit oldu. Ben babamı yatıştrmaya çalışırken saldırgan kaçtı.'' diye konuştu.
18 yaşındaki saldırganın yakınlardaki formasyon eğitimi veren bir kuruma saklandığını söyleyen koca, ''Hemen polisi çağırdık. Bir buçuk saat sonra olay yerine ulaşan polis hiç birşey yapmadı. Bizim neden geç kaldınız ifadelerimize bile tahammül göstermeyip hiç bir işlem yapmadan geri gittiler.'' dedi. Reims'deki derneklerin desteğiyle yüzlerce kişinin olay yerinde toplandığını vurgulayan 33 yaşındaki eş, ''Saldırgandan şikayetçi olduk. Olayı mahkemeye de taşıyacağız. Eşim 1 hafta iş göremez raporu aldı. 7 yaşında çocuğum var. Eşim artık onu okula götürmeye bile korkuyor.'' dedi.
1984'de Kahramanmaraş'tan Fransa'ya göç ettiklerini söyleyen 2 çocuk sahibi baba, "Ben karımın yanında olduğum halde başımıza böyle bir olay geldi. Ya ben yanında olmasaydım nasıl bir durumla karşı karşıya kalırdık.'' diye sordu. Olayın bugün kendi başına geldiğini fakat bu tür olayların son dönemde çoğaldığını belirten eş, Paris Konsolosluğu'nun da kendisini arayarak olayla ilgili bilgi aldığını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...