Makedonya'da Erdoğan'a destek mitingleri düzenlenecek

Makedonya'da Erdoğan'a destek mitingleri düzenlenecek

DÜNYA Haberleri

Makedonya'daki bazı Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, Gezi Parkı olayları ile ilgili Başbakan Erdoğan'a destek açıklamasında bulundu.

Makedonya'daki bazı Türk sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylardan duyulan üzüntü ifade edilerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasında bulunuldu. İbrahim, birlik binasında düzenlenen basın toplantısında, 11 binden fazla üyesi olan bir teşkilat olarak, son dönemde Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar bahane edilerek, ortaya konulan marjinal eylemleri kaygıyla izlediklerini belirtti. Eylemlerin, sadece çevreci amaçlarla gerçekleştirilmediğini ifade eden İbrahim, olayların arkasında IMF boyunduruğundan kurtularak hızla büyüyen ve gelişen Türkiye'den rahatsız olan bazı çevrelerin olduğunu söyledi. İbrahim, "Türkiye'nin gelişip büyümesi, dünya ekonomisinde ve siyasetinde gündem belirleyici konumuna gelmesi, tabii ki Müslüman toplumunun refahını istemeyen bazı kesimleri rahatsız etmektedir. Bunlar, çevreciliği bahane ederek, Türkiye'nin istikrarını zedelemek maksadıyla yapılan gösterilerdir ve Makedonya Türkleri'ni derinden üzmüştür. Biz Makedonya Türkleri olarak, Başbakanımız Erdoğan'ı, ekip arkadaşlarını ve Türkiye'nin tüm kurumlarını destekliyor, Türk devletine karşı sergilenen oyunu esefle kınıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Makedonya'daki Türk Demokratik Partisi (TDP) Gençlik Kolları tarafından da Başbakan Erdoğan'a destek amacıyla Cuma günü, Gostivar'da miting düzenleyeceğini bildirildi.

TDP Genel Sekreteri Enver Hüseyin, Erdoğan'ı sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil, dünyanın farklı noktalarında yaşayan Türkler'in tamamının başbakanı olarak gördüklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın yalnız olmadığını, Balkan Türkleri'nin yanında durduğunu ifade eden Hüseyin, Cuma günü düzenleyecekleri mitinge sadece Makedonya'dan değil, Bulgaristan ve Kosova'dan Türkler'in katılacağını kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...