Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Londra'da G8 Zirvesi protesto ediliyor

/ Kaynak: AA
Londra'da G8 Zirvesi protesto ediliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin başkenti Londra'da kapitalizm karşıtı gruplar, gelecek hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 Zirvesi'ni protesto ediyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'dakapitalizm karşıtı gruplar, gelecek hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 Zirvesi'ni protesto ediyor. nbsp;Londra'nın turistik merkezlerinden Soho ve Piccadilly'de gösteriler düzenleniyor. Protestocular, Soho semtinde kullanılmayan bir binayı işgal ederken, Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Binanın etrafındaki sokaklarda çok sayıda polis aracı bekliyor ve binanın bulunduğu sokağa girişlere izin verilmiyor. Yaklaşık 100 polisin, binanın çatısı ve çıkış noktalarındaki bekleyişi sürerken, bir protestocu çatıdan atlamak istedi. Polisler bu protestocuyu üzerine atlayarak engelledi. Londra polisi binadan çıkanları gözaltına alıyor. nbsp;Piccadilly meydanı yakınında da protestolar sürüyor. Birçok işletme ve banka olası saldırılara karşı önlem aldı. nbsp;İngiltere, G8 dönem başkanlığını yürütüyor. G8 Zirvesi 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'nın Enniskillen şehri yakınındaki Lough Erne Golf Resort'ta yapılacak. G8grubunda, dünyanın en büyük ekonomisine sahip 8 ülke olan Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD bulunuyor. Zirveye gelecek hafta ev sahipliği yapacak Birleşik Krallık'ta hafta boyunca çeşitli protesto gösterilerinin yapılması bekleniyor.


nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...