Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Suriye konusunda geri adım, 'ortak çalışalım'

Rusya'dan Suriye konusunda geri adım, 'ortak çalışalım'

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin,"Suriye krizinde çözümün ortak hareket ederek geleceğini umut ediyorum" dedi.

nbsp;Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye krizinde çözümün ortak hareket ederek geleceğini umut ediyorum" dedi. Rusya'nın İngilizce yayın yapan Russia Today televizyon kanalının yeni stüdyosunu ziyaret ederek gazetecilerle bir araya gelen Putin, Suriye krizinde çözümün, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve Suriye'nin komşularının ortak hareket etmesi sonucu geleceğini umut ettiğini belirtti. Suriye'ye yapılacak olası bir dış müdahalenin kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayan Putin, böyle bir durumda ülkede yaşanabilecek olayları Libya örneğini vererek anlattı. Putin, "Libya, bölgede yaşam standardı en yüksek ülkeydi. Şimdi orada ne olduğunu görüyorsunuz. Ülkenin doğal kaynakları için savaşıyorlar, kabileler arası çatışmalar bitmek bilmiyor. Suriye'ye de aynı tutum sergilenirse benzer olayların nbsp;yaşanacağından ciddi endişeler duyuyoruz" ifadesini kullandı."Rusya ile ABD arasında ideolojik fikir ayrılıkları yok" Vladimir Putin, nbsp;Rusya ile ABD arasında ideolojik fikir ayrılıklarının olmadığını söyledi. Rus lider, ABD ile sadece kültürel ve temel bakış açılarının farklılığına işaret ederek, Amerikan kimliğinin temelinde nbsp;bireyselliğin, Rus kimliğinin temelinde ise kollektifliğin olduğunu belirtti. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ABD'nin belli bir süre dünyanın tek lideri olduğunu belirten Putin, bu ülkenin kendini imparatorluk gibi hissettiğini dile getirdi. Putin, ABD'nin glabal sorunları tek başına çözmek isteyeceğini ancak bunun günümüz dünyasında mümkün olmadığını ifade ederek ''Bugün ABD yönetiminin global problemleri tek başına çözmenin mümkün olmadığını anladığını düşünüyorum'' değerlendirmesinde bulundu.
"İHA kullanımları kontrol altına alınmalı"
Rusya Devlet Başkanı Putin, insansız hava araçlarının (İHA) belli bir kontrol altında tutulması gerektiğini söyledi. nbsp;
Günümüz savaş silahları teknolojisinin oldukça geliştiğini ve gelişmeye devam edeceğini aktaran Putin, "Her şeyi yasaklamanın mümkün olmadığını düşünüyorum. Ancak bazı kurallar koyulması mümkün ve gereklidir" dedi.
Putin, alınacak önlemlerle İHA'ların yol açacağı yanlış ölümlerin minimuma indirilebileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...