Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yardımcısı Babacan'dan bankacılara uyarı

- Güncelleme:
Başbakan Yardımcısı Babacan'dan bankacılara uyarı

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankacıların günlük siyasi ya da ideolojik tartışmalara karışmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, bazı maddelerin yasaya konulmamasının, yönetmeliklerle düzenlenmesinin istendiğini anımsatarak, bunun uygun olmayacağını, yasada yer almayınca idari mahkemelere, Danıştay'a gidilebildiğini söyledi.
Çekte hapis cezasının 2012 yılının Şubat ayında kaldırıldığını anımsatan Babacan, 2012'de bir önceki yıla göre kullanılan çek tutarında yüzde 18,9 artış olduğunu kaydetti. Babacan, bu yılın ilk 5 ayında da geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 8,11'lik bir artış olduğunu ifade etti.
Babacan, geçen yıl karşılıksız çıkan çeklerin oranının yüzde 4,63; bu oranın yılın ilk 5 ayında da yüzde 3,82 olduğunu vurgulyarak, 2007-2008 krizinden önce bu rakamların yüzde 5'in altını görmediğini, hapis cezası kalkmasına rağmen çek kullanma oranının arttığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...