Çalışanlar ERT3 TV'nin stüdyolarını işgal etti

/ Kaynak: AA
Çalışanlar ERT3 TV'nin stüdyolarını işgal etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Atina'daki ERT ve NET ile Selanik'teki ERT3 stüdyoları çalışanlar tarafından işgal edilerek özel haber programları yayınlanmaya başlandı.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu'nun devlete ait tüm televizyon ve radyoların bu akşamdan itibaren kapandığı yönündeki açıklamasının ardından, Atina'daki ERT ve NET ile Selanik'teki ERT3stüdyoları çalışanlar tarafından işgal edilerek özel haber programları yayınlanmaya başlandı. nbsp;Atina Gazeteciler Birliği (ESHEA) ve Yunanistan Gazeteciler Federasyonu (POESY) ülkedeki tüm radyo ve televizyonlarda 19.00-01.00 arası iş durdurma eylemi kararı alındığını bildirdi. nbsp;Atina'nın Agia Paraskevi semtinde bulunan ERT binasının bahçesinde muhalefet partileri milletvekilleri ile sendika temsilcileri dayanışma protestosu için toplandı. Anamuhalefet Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) lideri Aleksis Tsipras, ERT binasının bahçesinde katıldığı dayanışma protestosunda yaptığı açıklamada, darbe niteliğindeki bu hareketin sadece ERT çalişanlarının değil Yunan halkının aleyhinde de olduğunu, konunun meclise gelmeden önce bir düzenleme ile halledilmesinin kanuna aykırı olduğunu savundu. nbsp;
Tsipras, ERT mensuplarının SYRİZA'nın hükümete karşı güven oyu isteyip istemeyeceği bir soruya, "partisinin, hükümetin bu kararının iptali için her türlü hukuksal hakkını kullanacağı" yanıtını verdi. Hükümet ortağı PASOK da konuyla ilgili açıklamasında, bir koalisyon hükümetinin tek taraflı karar ve emrivakilerle hareket etmesinin mümkün olmadığını belirtti.Diğer hükümet ortağı Demokratik Sol (DİMAR) ise bu konuda alınan karara radikal bir biçimde karşı olduklarını ifade ederek, çağdaş ve özellikle Avrupalı bir ülkenin devlet televizyonuna sahip çıkmamasının anlaşılamaz bir şey olduğunu ifade etti.
Yunanistan Komünist Partisi (KKE) hükümetin aldığı kararı kınayarak, "kanun düzenlemeleriyle devlet kurumlarına kilit vurularak binlerce kişinin işsiz kalmasına yolun açıldığı" görüşünü aktardı. Yunan besteci Mikis Theodorakis de var gücüyle çalışanların yanında bulunduğu belirttiği açıklamasında, "tüm Yunanlıların tek bir kişi gibi hareket ederek bu acımasız saldırıya yüksek sesli bir hayır denmesi gerektiğini" vurguladı.
Yunan medyası 2 bin 656 kişinin işsiz kaldığını duyurdu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...