Avrupa'da cüzzam alarmı

/ Kaynak: AA
Avrupa'da cüzzam alarmı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa kıtasında son 20 yılda ilk cüzzam vakasının İrlanda'da görüldüğü bildirildi. Hastanın birkaç yıldır İrlanda'da yaşayan bir Brezilyalı olduğunu açıkladı.

Avrupa kıtasında son 20 yılda ilk cüzzam vakasının İrlanda'da görüldüğü bildirildi. nbsp;Yetkililer, hastanın birkaç yıldır İrlanda'da yaşayan bir Brezilyalı olduğunu açıkladı. Adı açıklanmayan kişinin, cüzzamı yaklaşık 10 yıl önce Brezilya'da kaptığı belirlendi. nbsp;Brezilyalı cüzzam hastasını tedavi eden Dr. Connor Gallagher, "Forum" dergisine yaptığı açıklamada, hastada "sarkoidoz olarak bilinen tüberküloit cüzzam türüne" rastladıklarını söyledi. Gallagher, hastalığın diğerlerine bulaşma riskinin düşük olduğunu ancak hastalığa yol açan mikroorganizmanın ilaçlara karşı direnç geliştirdiği için tedavide zorluk çektiklerini belirtti. nbsp;Hansen basili (mycobacterium leprae) adlı mikroorganizmanın neden olduğu cüzzam, günümüzde en çok Hindistan ve Brezilya'da görülüyor. nbsp;Ortaçağ'da son derece yaygın olan ve yüzlerce kişinin yaşamına mal olan cüzzam vakaları, son 20 yılda dünya genelinde yüzde 90 oranında azaldı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...