Kolombiya hükümeti FARC örgütüyle görüşmelere yeniden başladı

/ Kaynak: AA
Kolombiya hükümeti FARC örgütüyle görüşmelere yeniden başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış görüşmeleri, Küba'nın başkenti Havana'da tekrar başladı.

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış görüşmeleri, Küba'nın başkenti Havana'da tekrar başladı. nbsp;Görüşmelerde FARC heyetine başkanlık eden Ivan Marquez, gelecek yıl yapılması planlanan seçimin iptal edilmesi talebinde bulundu. Marquez, seçimin ertelenmesinin siyasi kampanyaların barış sürecini tehlikeye atmasını engelleyeceğini söyledi. nbsp;Hükümeti temsil eden Humberto de la Calle ise bu tür önerilerin barış görüşmelerine herhangi bir katkısının olmayacağını belirtti. nbsp;Gelecek yılki seçimlerde aday olması beklenen Devlet Başkanı Juan Manuel Santos da öneriyi geri çevirdi. nbsp;Kolombiya hükümeti ile FARC arasında Ekim 2012'de Norveç'in başkenti Oslo'da başlayan görüşmeler, 19 Kasım'dan sonra Küba'da devam etmişti Taraflar, 27 Mayıs'ta toprak reformu konusunda uzlaşma sağlandığını açıklamıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...