Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksim meydanı geri alındı, Vali Mutlu teftişe çıktı

Taksim meydanı geri alındı, Vali Mutlu teftişe çıktı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

nbsp;İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Taksim Meydanı'nda açıklama yaptı. Vali Mutlu şunları söyledi: Burada görev yapan sevgili yavrularımızın güzel gözlerinden teker teker öpüyorum. Rabbim onları ailelerine ve ülkemize bağışlasın. Milletimizin duası emniyet teşkilatımızın arkasındadır. Biz bu dua ve inançla görevimizin başındayız. İstanbullular rahat olsunlar. Bu soruya cevap vermekten yoruldum… Gezi Parkı'ndaki beklemekte olan gençlere yönelik herhangi bir müdahale yapılmayacaktır. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise şöyle konuştu: Arkadaşlarımız ve biz de huzuru sağlamak için uykusuz geceler geçireceksek geçiriyoruz. Onlarla eşit şartlardayız beraberiz.Her bir arkadaşımızın gözlerinden öpüyorum. Fedakarca çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum. İki bin civarında polisimiz görev yaptı. Bu arada, Vali Mutlu A Haber'de yayımlanan "Yüzde 100 Siyaset" programında Sevilay Yükselir'in sorularını yanıtladı. Gezi Parkı'ndaki çocukların eylemlerini sona erdirmelerini isteyen Mutlu, şu anda Taksim'e hakim olduklarını, ancak iki saat sonra bu gruplarla yeni baştan çatışmama garantisini veremediklerini söyledi. Dikkatli ve takipte olduklarını ifade eden Mutlu, "Ailelerimiz, hala devam etmekte olan bu riski göz önünde bulundurarak, bu akşam gelip yavrularını oradan almalılar. Bize yardımcı olmalılar. Çocuklarımızın güvenliği devletimize emanettir. Ama anne ve babaların da sorumluluğu yavrularının güvenliği ile ilgili tedbir almayı gerektirir" diye konuştu. Programın ardından Taksim'e giderek polisleri ziyaret edeceğini belirten Mutlu, "Gezi Parkı'ndaki çocukların da yanına uğrar mısınız?" sorusu üzerine, şunları söyledi: "Biz, 'Gezi Parkı'ndaki çocuklara da uğrarız, onları da bekleriz' diyoruz. Zaten konuşuyoruz gençlerle, göz göze gelmedik ama gönül gönüle geldik. Göz göze gelmekten önemlidir, gönül gönüle gelmek. Göz göze geldiğinizde belli bir müddet göz göze gelebilirsiniz sevdiklerinizle ama gönülde yaşatırsanız her zaman birlikte olursunuz. Biz bunu daha çok tercih ediyoruz. Biz gençlerimizi seviyoruz. Göz göze gelmeyi de önemserim. Ama bu akşam çok yorgun olan polislerin yanına gideceğiz. Onların her zaman morale ihtiyacı vardır. Kimse canıyla görev yapan polis memurlarının bu millete hizmet ederken, kasti birtakım tutum ve davranışlar içerisinde davrandığını söyleyemez. Bu milletin polisi bu milleti seviyor. Bunu herkes bilsin, polisimize de sahip çıkacağız, onlar da bizim çocuklarımız."

Vali Mutlu, İstanbul'un ulaşacağı huzur ortamıyla son 15 gün içerisinde kaybettiği şeyleri çok kısa sürede toparlayacağını söyledi. Endişeye gerek olmadığını vurgulayan Mutlu, birtakım olumsuzlukların farklı etkileri olduğunu anlattı.


Mutlu, olayların medyadaki yansımalarıyla ilgili soru üzerine, "İstedikleri kadar bu yayınları yapsınlar, İstanbul'a kimse diz çökertemez" dedi.


Vali Mutlu, Suriye'deki patlamada 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bunların medyada üçüncü sırada yer aldığını, İstanbul'un birinci sıraya çekildiğini ifade etti. Bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Mutlu, şöyle devam etti:


"Ülkemize iyi sahip çıkacağız. Marjinal gruplar bu memlekete bedel ödettirmeye çalışıyorlar, buna fırsat vermeyeceğiz. Bunları artık herkes tanıyor. Biz de bunları kararlı bir şekilde, hukuk düzeni içerisinde entegre edeceğiz ve devletimizin cumhuriyet savcılarına, mahkemelere teslim edeceğiz. Bugün 70'ini gözaltına aldık ve çatışan kişileri bunun içerisinden aldık."


Medyada, polisler göstericiymiş gibi haber yapıldığına işaret eden Mutlu, bu görüntülerdeki kişiyi yakaladıklarını ve adını, fotoğraflarını paylaştıklarını kaydetti. Mutlu, "Benim polisimi bu işlerin provokatörü gibi kullanıp, benim polisim üzerinden ajitasyonlar yapıldı. Yakalamasak üzerimize kalırdı. Halkımızı dikkatli olmaya davet ediyorum. Her türlü oyun ülkemizde oynanıyor. Gezi Parkı'mızdaki çocukların ailelerini de bu akşam uyardım. Her türlü ajitasyona açık olan bir çatışma alanı içerisinde çocuklarımız risk altındadır, çocuklarınızı alın bu riskli alandan uzaklaştırın diye" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...