Suriye'de ölü sayısının 126 olduğu açıklandı

Suriye'de ölü sayısının 126 olduğu açıklandı

YAŞAM Haberleri

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün yaptığı açıklamada toplam ölü saldırısının 9'u çocuk olmak üzere 126'ya ulaştığı açıklandı.

nbsp;Suriye İnsan Hakları Örgütü, yaptığı duyuruda rejime bağlı güçlerin sabahtan bu yana yönetim karşıtlarına yönelik hava ve karadan gerçekleştirdiği saldırılarda Şam'ın banliyölerinde 52, Halep'te 22, İdlib'De 15, Deyru'z Zor'da 14, Dera'da 10, Humus'ta 4, Haseke, Rakka ve Hama'da 3'er olmak üzere 126 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bu arada, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile düzenli ordu arasında Halep'te Minig Askeri Havaalanı etrafında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı. Halep'te birçok yerleşim biriminin rejim tarafından bombalandığını bildiren LCC, ÖSO'nun İdlib kent girişinde rejime ait önemli bir askeri noktayı ele geçirdiğini belirti. LCC, Başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere birçok kentte Esed ordusuyla silahlı muhlaifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade etti. Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...