Ban Ki Mun, 'mezhep farklılığını kullananlara fırsat vermeyin'

Ban Ki Mun, 'mezhep farklılığını kullananlara fırsat vermeyin'

GÜNDEM Haberleri

BM Genel Sekreteri Ban, Irak'ta mezhep ayrılığını kullanarak şiddeti körüklemek isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta mezhep farklılıklarını kullanarak şiddeti körüklemek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini bildirdi. BM Genel Sekreterliği Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban'ın, Irak'ta özellikle son 2 ayda çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını ve siyasi tansiyonun yükselmesini endişeyle izlediği belirtildi. Açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dilediği ifade edilen Genel Sekreterin, Irak hükümetine de saldırılarda sorumluluğu olanları yargı önüne çıkarmak için elinden gelen çabayı sarfetmesi çağrısı yaptığı kaydedildi. Ban'ın, mevcut krizin aşılması için siyasi bloklar arasındaki diyalog ihtiyacını vurguladığı bildirilen açıklamada, Genel Sekreterin, bu doğrultuda Başbakan Nuri el-Maliki'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu söylediği belirtildi. Açıklamada, Ban'ın, Irak'taki bütün taraflardan ulusal uzlaşı için başlayan bu sürece sahip çıkmalarını ve mezhep ayrımını kullanıp şiddeti körüklemek isteyenlere fırsat vermemelerini istediği, ayrıca BM'nin Irak'a demokratik ve müreffeh bir ülke olma yolunda her zaman destek vereceğini ifade ettiği kaydedildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...