Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Finlandiya'da devletin gönderdiği yardım kutusu beşik oluyor

Finlandiya'da devletin gönderdiği yardım kutusu beşik oluyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Finlandiya'da devlet tarafından ailelere gönderilen yardım paketinde bir çok yardım malzemesi bulunurken kutu daha sonra beşik olarak kullanılıyor.

nbsp;Finli bebekler 75 yıldır devlet tarafından ailelere verilen yardımın bir parçası olarak aynı tipte yatakta büyüyorlar. Doğum öncesi ailelere ücretsiz olarak hediye edilen yardım paketinde çocuk bezi, giyecek, battaniye, çarşaf, krem, pudra, oyuncak başta olmak üzere bebek yatağı da verilecek birçok ihtiyaç gideriliyor. Büyük bir kutu içerisinde gelen yardımlar açıldıktan sonra kutunun kendisi bebek yatağına dönüşüyor. 1930`lu yıllardan beri devam eden bu gelenek, uzun zamandır Finlandiya`nın bebek ürünleri harcama oranında en alt sırada tutuyor. Önceki yıllarda genel olarak yardıma muhtaç ailelere dağıtılan bu paket ilerleyen zamanda toplumun herkesime yayıldı. Aileler hükümetin bu yardımını almak istemezlerse 140 Euro değerinde para yardımını da tercih edebilirler ama hediye kutusunun değeri daha çok olduğu için yüzde 95 bunu tercih ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...