Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerikan okullarında güvenlik paranoyası

Amerikan okullarında güvenlik paranoyası

DÜNYA Haberleri

Amerikan okullarında yaşanan silahlı saldırı dehşetinin önüne geçmek için öğretmenlerin silahlandırılması gibi güvenlik önlemleri gündemde.

Gün geçmiyorki Amerikan üniversite, lise ya da ilkokullarında silahlı saldırı dehşeti yaşanmasın. Conneticut eyaletindeki Sandy Hook ilkokulunda 6 ay önce meydana gelen ve 20 ilkokul öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından okullarda güvenlik konusu gündemdeki önemini artırıyor. Öğrenci velileri, okul yöneticileri, öğretmeler, hukukçular ve politikacılar ardı ardına toplantılar yaparak bu şiddeti önlemenin yollarını arıyorlar. Silahlı saldırların önüne geçmek için, öğretmenlerin silahlandırılması, her okulda polis memurlarının görev yapması, güvenlik kartlarının çıkartılması, sınıfların içeriden öğretmenler tarafından otomatik sistemle kilitlenmesi, okulun etrafına duvardan setler çekilmesi gibi radikal tedbirlerin alınması konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...