Başbakan Erdoğan, 'Menderes'le aynı tezgah'

Başbakan Erdoğan, 'Menderes'le aynı tezgah'

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, 'Gezi' eylemiyle başlayan olayları Adnan Menderes ve arkadaşlarını idama götüren '1960 Darbesi'ne benzetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin 1980 öncesi gibi karanlık senaryoların ürünü olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi. Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki hukuksuz işgalinin Wall Street eylemine benzetildiğini belirterek, "Orada faiz lobisinin havadan kazandığı milyarlarca dolara karşı itiraz var, burada ise solculuk maskesi altında faiz lobisinin figüranlığı yatıyor" dedi. Büyük Türkiye, güçlü ekonomi, itibarlı dış politika, içeride ve dışarıda nasıl birilerini rahatsız ediyorsa, demokrasinin standartlarının yükselmesinin de aynı şekilde içeride ve dışarıda birilerini rahatsız ettiğini kaydeden Erdoğan, "Zira Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça, birileri on yıllardır var olan imtiyazlarını tek tek kaybediyor. Şu son olay hiç tereddütsüz, 27 Mayıs 1960 öncesi merhum Menderes'e kurulan tuzağın aynısıdır. Şu son olaylar 1980 öncesi kararnlık senaryonun tekrar edilmesi girişimidir. Türkiye'de kaos oluşturarak, istikrarsızlık, huzursuzluk oluşturarak birileri kaybettikleri imtiyazlarını geri almak istemişlerdir. Ancak o birileri bu sefer sert kayaya çarpmış, bu sefer millete toslamıştır" diye konuştu. nbsp;Erdoğan şunları söyledi: "28 Şubat'ta müdahale senaryolarıyla hukuku çarpıtan, Cumhuriyet mitingleriyle, 27 Nisan bildirisi ile istediklerini elde edemeyenler kendi kitlelerini sokağa dökerek emellerine ulaşmak istemişlerdir. Bu arada CHP her zaman yaptığı şeyi tekrar yapmak istemiş, ancak bu kez elini yüzüne bulaştırmış, artık geri vitese takmak suretiye toparlama gayreti içerisine girmiştir. İki yıldır sokak sokak direniş çağrısı yapan, toplumda gerilimi sürekli yükselten, Türkiye düşmanlarına kucak açacak, onlarla işbirliği yapacak kadar aklını ve izanını kaybeden CHP, bu olaylarda da başrol oynamak istemiş, bunu da becerememiştir. CHP formaları ile meydanlarda olanları gördük. CHP il ve ilçe başkanlarının yayınladıkları bildirileri gördük. İzmir'de bizim Karşıyaka teşkilatımız yakılmıştır, büyük bir tahribat verilmiştir. Çiğli ilçe teşkilatımız aynı şekilde. Şu ana kadar 12 civarında ilçe teşkilatımız böyle bir saldırıya uğramıştır. Bunlar mı demokrasi adına yapılıyor? Eylemlerin üzerine çöreklenmek isteyen CHP Genel Başkanı, kendi kurduğu tuzağa kendisi düşmüştür ve eylemlerde boğulmuştur. Türkiye genelinde inanç farklılıklarını alçakça tahrik eden CHP milletvekilleri ihanetleriyle başbaşa kalmışlardır. Polise hakaret eden, küfür eden, gençlerde para veren CHP milletvekilleri... Bu gençleri de anlayamıyorum. O verdikleri bir kaç kuruşa muhtaç duruma düşmüşlerdir. Parlamentonun, hatta siyasi tarihin yüzkarası olma payesini elde etmişlerdir."
SANATÇILARI ELEŞTİRDİ
Gençlerin arkasına saklanmasınlar
Başbakan Erdoğan konuşmasında eylemlere destek veren sanatçıları da eleştirdi. Erdoğan; "Bu ülkede isminin başında sanatçı, profesör, gazeteci-yazar sıfatı olanlar, kimi siyasetçiler, on yılların refleksiyle bu milleti aşağılamaktan, horlamaktan, topluma ayrımcılık tohumları ekmekten lütfen derhal vazgeçsinler. Gençlerin arkasına saklanarak imtiyazları için mücadele verenler, bu çirkin oyunlarına derhal son vermelidir" dedi.
nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Menderes'le aynı tezgah'

"HEDEFLERİ; GÜÇLENEN BÜYÜYEN TÜRKİYE'Yİ YAVAŞLATMAK"
Medya grupları eylemi kullandı
Gezi Parkı olayları konusunda bazı medya gruplarının tutumunu da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Gezi Parkı kılıfıyla büyük bir oyun oynanmak ve ekonomisi üzerinde ağır tahribat yapılmak isteniyor. Ambalajın üzerine ağaç koyarak, çevre hassasiyeti koyarak, birileri büyüyen, güçlenen Türkiye'yi yavaşlatmak istiyor" dedi. nbsp; Erdoğan, "Oradaki tüm eylemcilerin, göstericilerin büyük fotoğrafı görmelerini, oynanan oyunu anlamalarını ve samimi olanları özellikle oradan çekilmeye davet ediyorum ve kendilerinden de bunu bir Başbakanları olarak bekliyorum" dedi. Erdoğan, sosyal medyada bu olayların nasıl yönlendirildiğine, nasıl tahrik edildiğine şahit olunduğunu ifade etti. Erdoğan, "Bazı medya kuruluşlarının bu olayları büyütmek, yaygınlaştırmak adına nasıl sorumsuzca yayınlar yaptığını hep birlikte gördük. Sözüm ona sanatçıların, gazeteci yazarların, adeta bir düğmeye basılmış gibi adeta bir noktadan emir almış gibi hep birlikte nasıl aynı ağızla konuştuklarını, nasıl süreci tahrik ettiklerini yaşadık ve tecrübe ettik... Kin ve öfkeyle hareket eden bu insanlar sorumsuz şekilde nefret suçu işlediler" diye konuştu.


Başbakan'dan önemli mesajlar...
gt; Taksim Gezi Parkı eylemlerini bahane edenler, Türk bayrağını yakacak, illegal paçavraları, bölücü posterleri devletin kurumuna asacak kadar alçalmışlardır. Bunların karşısında biz konuşunca 'Başbakan sert konuşuyor...' Buna sertlik diyorsanız kusura bakmayın, bu Tayyip Erdoğan değişmez.
gt; Kimse kimsenin yaşam tarzına karışmıyor ve karışmayacak. Hiç kimse bir diğerine dayatma yapmıyor ve yapmayacak. Ortak noktalarda buluşacağız. Birbirimizin özgürlük alanlarına müdahale etmeden, birbirimize saygı duyarak yaşayacağız. Kutuplaşmadan, kutuplaştırmadan, hassasiyetleri kaşımadan Türkiye'yi birlikte büyüteceğiz.
gt; Biz hiçbir zaman intikam peşinde olmadık. Hiçbir zaman bize yapılanı başkasına reva görmedik. Yüzde 50'nin oyuyla da iktidara gelmiş olsak, kendimizi her zaman yüzde 100'ün partisi, yüzde 100'ün iktidarı olarak gördük. Ötekileştiren, ayrıştıran, farklılaştıran bir çizgiyi hiçbir zaman kabul etmedik, hiçbir zaman böyle bir çizgide ilerlemedik!
gt; Şu anda Taksim'de oteller yüzde 80 boşalmıştır. Bu şimdi birilerinin özgürlük alanına tecavüz değil mi? İstiklal Caddesi'nde esnaf ciroları itibariyle adeta çökmüştür, bira satanlar hariç" dedi.
gt; Biz imtiyazlı sınıflar oluşturmaya çalışmıyoruz. Biz, imtiyazları kaldırmaya, herkesi hür ve eşit vatandaşlar haline getirmeye çalışıyoruz. İmtiyaz olmayacak, mağduriyet olmayacak, 76 milyon bir, beraber, kardeş olarak geleceğe ilerleyecek.
gt; Bunlar yeni Anayasa falan istemiyorlar böyle bir şeyleri yok. Sadece oyalamaca. Geri kalmış ülkeler 6 ayda, 1 yılda Anayasa yapacak, biz şu anda 1.5 yılı doldurduk, hala 45 maddedeyiz. Dürüstseniz, samimi iseniz, yüklenin iş bitsin. nbsp;
gt; BAZI?Avrupa ülkelerinde seçme ve seçilme yaşı 18. Onlarda oluyor da bizde niye olmasın? Bu milletin evladı, onlardan geri mi? Hayır. Onlar da bu parlamento içinde temennilerini, düşüncelerini gençlik adına dillendirme hakkına sahip olmalıdır
gt; nbsp;Bezm-i Alem Valide Sultan camisinin içine ayakkabılarla gireceksiniz, orada içeceksin ve bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız, ne adına, çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra 'Böyle bir şey olmadı' Ne olmadı? Bütün görüntüler elimizde"



Başbakan Erdoğan bugün nbsp;sanatçıları kabul edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden görüşme talep eden Gezi Parkı eylemcilerini bugün kabul edecek. Erdoğan, eylemcilerden 20 kişilik heyetin yanı sıra sanatçılar Hasan Kaçan, Necati Şaşmaz ve Gökhan Özoğuz'u da kabul edecek. Bu arada Erdoğan'dan randevu isteyen Hülya Avşar'ın görüşme talebine de olumlu cevap geldi. Avşar, eylemlerle ilgili olarak yarın Başbakan'la görüşeceğini belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...