Burhan Kuzu, 'Menderes kibardı ama onu astınız'

Burhan Kuzu, 'Menderes kibardı ama onu astınız'

GÜNDEM Haberleri

Başkanı Kuzu, 'Başbakan'ın üslubu sert' diyenlere cevap verdi: 'Menderes'in üslubu gayet babacan, yumuşak ve kibardı. Buna rağmen astınız.'

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı dili 'Sert' bulduğu için eylem yapanlara tepki gösterdi. Kuzu, "Menderes gayet kibardı ama astınız. Başbakan'a ne yapacaksınız?" dedi. Kuzu, gazetemize yaptığı açıklamada Gezi eylemleri ile kimin demokrat, kimin milli egemenliğin yanında, kimin faiz lobisinin ekmeğine yağ sürdüğünü gösterdiğini söyledi. Kuzu, Menderes döneminde gençlerin Et ve Balık Kurumunda kesilip kıyma yapıldığına yönelik iddiaların ortaya atıldığını da belirterek, iddialar için kurulan komisyonun başkanı merhum Kemal Oğuzman önce mezarlıkları aramış, genç cesedi bulamamış. Bu sefer asfaltın altına gömdüler iddiası atılmış, bu sefer iş makineleriyle Kızılay'da yolları kazmışlar. Adam kafayı yemiş. Böyle abartılı iddialar ortaya atılıyordu o dönem. Niye: Darbeye zemin olsun diye. Ama artık dönem Menderes dönemi değil ülkenin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...