Babacan bankaları sert uyardı, 'İdeolojik davranmayın'

/ Kaynak: AA
Babacan bankaları sert uyardı, 'İdeolojik davranmayın'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ali Babacan 'Bizim bankacılara tavsiyemiz; günlük siyasi, ideolojik tartışmaların dışında durmaları ve kendi işlerine odaklanmaları... Faiz lobileri herhalde kendilerini iyi biliyorlardır' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bankacıların günlük siyasi ya da ideolojik tartışmalara karışmamaları gerektiği uyarısında bulunarak, "Bankalar, günlük akımlara kapıldıklarında kendi işleri ile sıkıntılara karşı karşıya kalabilirler. Bizim bankacılara tavsiyemiz; günlük siyasi, ideolojik tartışmaların dışında durmaları ve kendi işlerine odaklanmaları" dedi. Babacan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.
Faiz lobisi ve bankalarla ilgili soruya karşılık Babacan şunları söyledi: "Bankacılık sektörü güven ve itibar üzerine yürüyen bir sektördür. Bankalarımızın güven ve itibarına, özellikle bankacılarımızın sahip çıkması gerekiyor. Her bankacının kendi bankasının güvenini ve itibarını korumak için çaba içerisinde olması gerekiyor. Bankacılarımızın günlük siyasi ya da ideolojik tartışmalara karışmamaları gerekiyor. Dünyada da zaten bunun örneğini pek kolay kolay göremezsiniz. Bankalar, günlük akımlara kapıldıklarında kendi işleri ile sıkıntılara karşı karşıya kalabilirler. Bizim bankacılara tavsiyemiz; günlük siyasi ideolojik tartışmaların dışında durmaları ve kendi işlerine odaklanmaları." Başbakan Yardımcısı Babacan, "faiz lobisi kim? diye sorulduğunu" anımsatarak, "Faizlerin yüksek olmasından istifade edenleri" faiz lobisi olarak tanımladı. Babacan, "Kimlerdir? Herhalde kendilerini iyi biliyorlardır diye düşünüyorum" nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul ve Türkiye'nin diğer illeri ile ilgili projeleri takip etmesinin son derece normal olduğuna işaret eden Babacan, şöyle konuştu:
"Taksim Gezi Parkı olaylarındaki kalabalıkları heterojen grupların oluşturduğunu görmemiz gerekiyor, tek bir grup değil. Burada illegal örgütlerin istismarının da sözkonusu olduğunu bilmemiz lazım." nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...