BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Patatesten baklava

Patatesten baklava

Talya Otel’in aşçıları tarttan şöbiyete, hatta sütlaca kadar birçok tatlıda kullandıkları patatesten baklava da ürettiler.



Üretim fazlalığı yüzünden çiftçinin elinde kalan patatesin kullanımını artırmak amacıyla Antalya`daki lüks otellerin aşçıları çalışmalara başladı. Patates stoğunu eritebilmek için yatılı okullarda ve kışlalarda tüketilmesi önerilen, belediyelerce ücretsiz dağıtımı düşünülen ve tıpkı fındık gibi reklam filmi çevrilmesi planlanan patates için Antalya`daki otellerin aşçıları da kolları sıvadı. Aşçılar, yemeklerde kullanımını artırmayı planladıkları patatesten yeni tatlı ve çorbalar yapmak için bir aydan beri çaba gösteriyorlar. Kent merkezindeki 5 yıldızlı Talya Otel`in mutfak şefi aşçıbaşı İbrahim Güler, ekibiyle birlikte 1 ayda, 18 çeşit patates tatlısı üretmeyi başardı. Tarttan şöbiyete, hatta sütlaca kadar birçok tatlıda patates kullanan Güler ve ekibi, yalnızca patates kullanarak baklava da üretti. Patatesten daha farklı yemekler, çorbalar ve tatlılar yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren İbrahim Güler, “Patates dondurmasında büyük ilerleme kaydettik” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT