'Kudüs'ün Müslüman kimliğini koruyacağız'

/ Kaynak: İHA
'Kudüs'ün Müslüman kimliğini koruyacağız'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Bakü'deki zirvede konuşan Ahmet Davutoğlu, 'Filistinlilerin hakları ve Kudüs'ün Müslüman kimliği kararlı bir şekilde korunacak' dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistinlilerin haklarının ve Kudüs'ün Müslüman kimliğinin kararlı bir şekilde korunacağını ifade etti. "Kudüs Şehri'nin Kalkınmasına Yönelik Stratejik Plana Mali Kaynak Sağlanması Konulu Bağışçılar Konferansı"na katılan Davutoğlu, Filistin davasının İslam dünyasının ortak davası olduğunu söyleyerek, "Kudüs her birimizin meselesidir. Bütün İslam teşkilatı üyeleri olarak Filistin haklarını ve Kudüs'ün Müslüman olarak korunması konusundaki kararlılığımızı göstereceğiz" dedi. Bakan Davutoğlu konferansın ardından, yine zirve kapsamında gerçekleştirilen "Filistin Ekonomisi'nin Desteklenmesi için İslami Finansal Güvenlik Ağı Kurulması" konulu toplantıya katıldı. Söz konusu toplantılar, Kudüs'ün çok dinli ve çok kültürlü yapısının korunması ve Filistin ekonomisine katkı sağlanması bağlamında İslam ülkelerinin güçlü desteklerini tekrarlamaları için bir zemin oluşturuyor. Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının geri verilmesi konusunda da çalışmalar yapacaklarını kaydeden Davutoğlu, "Yapacağımız çalışmaları diplomatik faaliyetlerimizi de birlikte ele alacağız. Biz her zaman can Azerbaycanımızın yanında omuz omuza olduk" ifadelerini kullandı.Dışişleri Bakanı Davutoğlu ayrıca, "Azerbaycan'ın ekonomik yükselişi refahı ve dünyada uluslararası platformda nüfuzunun artması en çok Türkiye'yi memnun etmektedir" dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ülkeler arasında yapılacak Yüksek Düzeyli İşbirliği toplantısının detayları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...