Ekmekte renk oyunu

Ekmekte renk oyunu

GÜNDEM Haberleri

Hem iyi kabarmış hem de kepekli esmer ekmek görüntüsü vermek isteyen bazı üreticilerin, ekmeğe kavrulmuş malt veya karamell kattığı bildirildi.

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar sağlık açısından vatandaşlara beyaz undan yapılmış ekmek yerine, tam buğday unundan yapılan esmer ekmeği önerdi. Ali İlkbahar, kimi fırsatçıların bunu kötüye kullandığını ve ekmeği siyahlaştırmak için içine muhtelif maddeler karıştırdığını söyledi. Hacettepe Üniversitesi Gıda Uzmanı Prof. Dr. Hamit Köksel de yapılan bu hileleri şöyle anlattı: "Kimi üreticiler beyaz una çok az kepek katarak iyi kabarmış, yüksek hacimli, yumuşak ekmek üretmekte ve ekmeği daha koyu renkli yapmak için koyu kavrulmuş malt veya karamel gibi katkılar ilave etmektedir. Bu ekmeklerin bir bölümü kepek içeriğini yüksek göstermek için dış kısmı kepekle kaplanmaktadır. Ekmek çok iyi kabarmış ve yüksek hacimli ise muhtemelen tam buğday ekmeği değildir." Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık da, buğday renginin açık kahverengi olduğunu belirterek, piyasada bulunan simsiyah ekmeklerin tüketilmemesini istedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...