Almanya da içki yasağı koyuyor

Almanya da içki yasağı koyuyor

DÜNYA Haberleri

Bizimkiler 'Hayat tarzımıza müdahale ediliyor' diyerek ayaklanırken Köln Belediyesi de Türkiye gibi gece alkol satışının sınırlandırılmasını istedi.

Taksim Gezi Parkı'nda iki haftadır eylem gösteri yapan eylemcilerin itirazlarından biri de içki satışının gece 22:00'den sonra yasaklanmasıydı. Göstericiler bunu hayat tarzlarına müdahale olarak gösterirken, Almanya'nın Köln Belediyesi de benzer bir düzenleme için kolları sıvadı. Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Jürgen Roters, bakanlıklara yazı yazarak gece alkol satışını sınırlayan bir yasa istedi. Sokaklarda içki içenlerden çok rahatsız olduğunu belirten Alman başkan, "Köln hayat tarzı bu değil, aksine bu kötü bir alışkanlık ve biz maalesef bunu Almanya çapında görüyoruz" dedi. Şehirde problemli gördükleri yerde sınırlama getireceklerini ifade eden Roters, alkol tüketiminin düzeni bozduğuna ve suça götürdüğüne işaret etti. Bu arada Avrupa Alkol Politikaları Birliği'nden Türkiye'de alkol sınırlamasına destek geldi. Birliğin Brüksel'deki genel kuruluna katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Türkiye'deki alkol düzenlemelerini anlattı. Toplantıda söz alan çok sayıda kuruluş temsilcisi bu konuda Ankara'ya destek verirken, alkolü sınırlandıran politikalar geliştirilmesini takdirle karşıladıklarını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...