Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lojman satışından 98 milyon lira gelir elde edildi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Lojman satışından 98 milyon lira gelir elde edildi

Ekonomi Haberleri  / AA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ait lojmanların satışından elde edilen toplam gelir 98 milyon 463 bin lira oldu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ait lojmanların satışından elde edilen toplam gelir 98 milyon 463 bin lira oldu. nbsp;ÖİB'den yapılan açıklamada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı ile ÖİB'e ait lojman ve konutların satışına başlandığı anımsatıldı. Açıklamaya göre, özelleştirme programında bulunan kuruluşlardan; Gayrimenkul AŞ (eski TEKEL) adına kayıtlı, Ankara'nın Keçiören ilçesi Aşağı Eğlence Mahallesi'nde bulunan gayrimenkul ve 17 lojmanın satışı 31 Ocak 2013'te gerçekleştirildi. İki ayrı blok olarak satılan lojmanların satışından toplamda 2 milyon 736 bin lira gelir elde edildi. nbsp;Özelleştirme programında bulunan Sümer Holding Anonim Şirketi adına kayıtlı, Ankara'nın Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'nde toplam 16 bin 820 metrekare arazi üzerinde bulunan, 4 bloktan oluşan, 116 lojman ve sosyal tesislerin bütün halinde özelleştirilmesi ihalesi ise 91 milyon 100 bin lira bedelle sonuçlandı. ÖİB mülkiyetinde bulunan Ankara Oran Sitesindeki personel lojmanı olarak kullanılan 10 daire ile Ankara'nın Çankaya İlçesi, Güven Mahallesi'nde bulunan 20 adet daireden oluşan ÖİB personel lojmanların satışından da toplam 4 milyon 627 bin lira gelir elde edildi.
nbsp;Böylece, son dönemde lojman satışlarının özelleştirme bedeli toplam 98 milyon 463 bin lira oldu. nbsp;Açıklamada, bundan sonraki dönemde de lojman ve sosyal tesislerin satışına devam edileceği kaydedildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...