Bursa'nın kalbine, 10 bin ağaçlı dev park

/ Kaynak: İHA
Bursa'nın kalbine, 10 bin ağaçlı dev park

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'da 510 bin metrekarelik alanda 10 bin ağacın yer aldığı Hüdavendigar Kent Parkı yükseliyor.

Bursa'da 510 bin metrekarelik alanda 10 bin ağacın yer aldığı Hüdavendigar Kent Parkı yükseliyor. 100 farklı türden ağacın yer aldığı, içinde piknik alanları, spor tesisleri, yürüyüş yolları, biyolojik gölet ve aktivite alanı bulunan Hüdavendigar Park yaz sonunda Bursa'nın kalbinde vatandaşlara nefes aldıracak. Parka 70 tır ağaç diktiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Sadece ağaçlar için 3,5 milyon lira harcandı. Bu ağaçların her biri 10 ila 60 yaşında. Daha önce çeşidi kaybolmuş 20 tür ağaç da parkta yer alacak" dedi. nbsp;Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Timsah Arena'nın hemen yanında inşaasına başlanan Hüdavendigar Kent Parkı'nda ağaçların dikim işlemi ve çevre düzenlemesi hızlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönem Bursa'ya kazandırdığı 2 milyon metrekarelik yeşil alanlardan biri olan Hüdavendigar Kent Parkı yaz sonunda tamamlandığında şehre nefes aldıracak. Bursa ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin yanısıra İtalya, Macaristan, İspanya ve Almanya gibi ülkelerden gelen ağaçların dikimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca Uludağ Üniversitesi'nin ormanlarından alınan 30 yıllık çam ağaçları da kent parkına dikiliyor. Proje kapsamında yer alan ve Nilüfer çayı üzerine inşa edilen asma yaya köprü de tamamlandı.
nbsp;"ŞEHRİN MERKEZİNDE YENİ BİR HUZUR SIĞINAĞI"
nbsp;Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena ile bütünleştiğinde alanın 1 milyon metrekareyi bulduğunu, bu parkın ilk etapta çevredeki semtlerde oturan 200 bin kişiye hizmet vereceğini belirterek, "Bursa, şehrin merkezinde yeni bir huzur sığınağına kavuşuyor. Sadece buraya getirdiğimiz büyük ağaçların tutarı 3,5 milyon liradır. Bu da yeşile ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Hüdavendigar Parkı Bursa'nın bu dönemde en önemli eserlerinden birisi olacak. Bir ucunda stadyumun bulunduğu bir park. Osmangazi ve Nilüfer ilçesinin buluştuğu güzel bir parkımız. 510 bin metrekarelik parkımız, tüm bölgeye yaya mesafesinde ve 200 binin üzerindeki insana hizmet verecek. Onların nefes aldığı güzel bir mekan olacak" dedi.
"BURSA'NIN KAYBOLAN AĞAÇLARI DA DİKİLİYOR"
Hüdevandigar Parkı'nın şehir merkezindeki Kültürpark'tan 70 bin metrekare daha büyük olduğuna işaret eden Altepe, şöyle devam etti: "Kültürpark'ın başlayıp bitmesi 40 yıl sürdü. Ama burası bir iki yıl içinde bitmiş oluyor. 10 bin ağaç var. Bu 10 bin ağaç da 10 ve 60 yaş arasında. 70 TIR yetiştirilmiş ağaç geldi. Bunların dikimleri sürüyor. Bu çalışmalar sayesinde alan bir anda değişti. Daha önce Bursa'da bulunan ancak günümüzde yok olma noktasına gelen 20 tür çeşit ağaç da burada can bulacak. Dağ çileği, mantar meşesi, farklı ıhlamur ve kestane türleri yeniden dikiliyor. Buraya gelenler ailece güzel bir gün geçirme imkanına da sahip olacak. 2 kilometre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolları. Piknik alanları. Çim aktivite alanı, tenis kortları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tırmanma duvarı, jimnastik alanları, paraşüt kulesi, bisiklet evi ve yolları olacak. Hüdavendigar Kent Parkı bu yönüyle de Bursa'ya ayrı bir değer katacak"
nbsp;BİYOLOJİK GÖL ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI
nbsp;Altepe, park içindeki yolların tamamlandığını, ve projenin bitmesiyle bölgenin rengarenk olacağını belirterek, "Bu park çevreye ve yeşile ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor. Parkın içinde 16 bin metrekarelik biyolojik gölet de bulunuyor. Kendi kendini temizleyen bir göl olacak. Biyolojik göl çevresine yapılacak iskelelerle kayık gezintilerine de imkan sağlanacak. Gölet içerisinde yapılacak çim amfi, oyun adası ve köprülerle Bursalılara değişik aktiviteler için imkan sağlanacak. Parkın hemen yanında kano sporları da yapılacak.Bunun altyapı çalışmasını da Buski yapıyor. Buraya ne yatırsak azdır. Kent Parkı'nı hemşerilerimizin sahiplenmesi için 'benim de bir dikili ağacım olsun' kampanyası başlatmıştık. Yüzlerce ağaç satıldı. İlgi gayet iyi. Belirli bir ücret verip ağaç satın alanlar, onu sahiplenmiş oluyor. Kampanya kapsamında dikilen ağaçlan sahiplerinin isimleriyle anılacak" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...