Gül'den Gezi açıklaması, 'Şiddet varsa hak olmaz'

/ Kaynak: AA
Gül'den Gezi açıklaması, 'Şiddet varsa hak olmaz'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Gösteri vatandaşı rahatsız edici, kural tanımayan şekilde yapılırsa demokratik hak olarak görülemez' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, uluslararası basına seslenerek Ortadoğu'daki olaylarla Türkiye'deki olaylarla benzerlik kurulmasının yanlış olduğunu söyledi. Gül, Taksim Gezi Parkı ile ilgili yapılan gösterilerle ilgili soruları cevapladı. Gül, "Türkiye açık bir toplum, demokratik bir ülke. Demokratik standartları batı standartında bir ülke. Mahkemeleri var. Uluslararası camiaya, basına seslenmek istiyorum. Ortadoğu'da olaylar oldu, herkesi heyecanlandırdı. Türkiye'deki olaylarla benzerklik kuruluyor ama bu çok yanlış. Oralarda çok partili hayata geçilsin gibi talepler vardı, Türkiye'de böyle bir şey yok. Barışçıl, şiddete karışmayan her türlü gösteri demokratik haktır ama şiddetle, eğer bütün vatandaşların hayatını rahatsız edici, hiçbir kural tanımayan şekilde yapılırsa demokratik hak olarak görülemez" diye konuştu.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...